Michaela fick flera märken i samband med överfallet. Foto: PRIVATMichaela fick flera märken i samband med överfallet. Foto: PRIVAT
Michaela fick flera märken i samband med överfallet. Foto: PRIVAT
Michaela fick flera märken i samband med överfallet. Foto: PRIVATMichaela fick flera märken i samband med överfallet. Foto: PRIVAT
Michaela fick flera märken i samband med överfallet. Foto: PRIVAT
Michaela Söhrman, 20, ska ha attackerats av en clown.Michaela Söhrman, 20, ska ha attackerats av en clown.
Michaela Söhrman, 20, ska ha attackerats av en clown.

Michaela, 20, attackerad av "skräckclown" på skogsväg

Publicerad

När Michaela Söhrman, 20, gick på skogsvägen mitt i natten ska en person ha dykt upp i clowndräkt – och attackerat henne med nävar och kniv.

"Do you want to play a game?", ska personen ha sagt innan överfallet.

– Jag är jättetrött, mår illa och har ont, säger Michaela dagen efter.

Förra året skakades Sverige av otaliga clownattacker. Och nu verkar det som att den obehagliga "trenden" kan vara tillbaka.

Det var natten till torsdagen som händelsen utspelade sig, berättar Michaela Söhrman själv. Det var Nyheter 24 som först berättade om händelsen.

 

LÄS MER: Clowner skapar skräck – flera larm till polisen 

 

Hon gick på en mindre väg nära ett skogsparti i Örgryte i Göteborg, på väg till sina vänner inne i staden, när personen utklädd till clown dök upp.

– När jag tittade bakåt stod clownen där. "Do you wanna play a game?", sa han, berättar hon.

Michaela attackerad av "clown"

Michaela började röra sig snabbare, för att sedan springa. Men personen i clowndräkt kom ikapp – och överföll henne.

– Jag hinner inte långt och han får tag i min vänstra hand. Det känns nästan som att han försöker tränga in i min hud. Det lämnar röda märken efteråt.

Bioaktuelle Bill Skarsgård spelar clown i Stephen Kings "IT".Foto: WARNER BROS. PICTURES/NEW LINE C / WARNER BROS. PICTURES/NEW LINE C SCOPE FEATURES

Michaela lyckades komma loss, och personen i clowndräkt blev stående med ena knät i marken, berättar hon.

– När han står på knä försöker jag sparka honom mellan benen. Men han nästan hånfullt, psykopatiskt, skrattar mot mig. Det känns som att han njuter av det.

"Clownen" tog återigen tag i Michaela, och kom åt hennes kind. Men hon sparkade honom igen mellan benen – och träffade.

Strax därpå ska "clownen" ha dragit upp en kniv – men då sprang Michaela till ett närliggande bostadsområde och personen hade försvunnit när hon tittade tillbaka igen.

Michaela anmälde händelsen till en polispatrull samma natt.

Händelsen har polisanmälts

Polisens presstalesman i region Väst, Stefan Gustafsson, säger så här till Nyheter 24:

– Jag känner till att det finns en ny clownhändelse, men kan inte gå in exakt på detaljer.

Efter händelsen har Michaela skrivit ett inlägg på Facebook för att upplysa andra. I inlägget har hon också publicerat bilderna på de röda märken som hon fick i samband med händelsen.

Michaela Söhrman vägrar att känna rädsla efter överfallet och vill fortsätta leva sitt liv precis som vanligt.

– Jag låter det inte påverka mitt liv. Jag vill kunna vara ute, vara med mina vänner och leva mitt liv, avslutar hon.

 

LÄS MER: Man knivskuren av person utklädd till clown 

 

Den amerikanska skräckfilmen "Det", som handlar om en mordisk clown, har nyligen haft biopremiär. Det är Bill Skarsgård som spelar rollen som clown.

–  Under förra året inkom över hundratals anmälningar om clowner så det är mycket möjligt att det kommer fortsätta rulla in, säger Stefan Gustafsson till Nyheter 24.

Relaterade ämnen
Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER