Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya toppjobbet för Mette-Marits son

Norska kronprinsessan Mette-Marit med sonen Marius.
Foto: VEGARD WIVESTAD GRÖTT/NTB SCANPIX/TT NYHETSBYRÅN

Kronprinsessan Mette-Marits son, Marius Borg Høiby, byter jobb – igen.

I december förlorade han jobbet på en brittisk tidning, men samma månad landade han ett nytt på marknadsavdelningen hos ett norskt fastighetsbolag. 

Nu påbörjar Marius ytterligare ett jobbäventyr – som säljare för en norsk apputvecklare, rapporterar Dagbladet.

Sin ringa ålder till trots har Marius Borg Høiby, 22, hunnit med en hel del.

Han har avbrutit sina studier i USA, hoppat av en praktikplats hos en tysk modedesigner, deklarerat att han planerat att lansera ett klädmärke, förlorat jobbet som redaktör i London och landat ett nytt på ett norskt fastighetsbolag.

Nu har han fått en ny tjänst, som säljare hos den norska apputvecklaren Moodie. Det skriver Dagbladet.

Moodies grundare, Fanny Ødegård, berättar för tidningen:

– Han har arbetat i Los Angeles och det är ingen hemlighet att vi vill expandera till USA. Han har ett extremt nätverk i USA, utöver sitt nätverk i Norge. Han är supermotiverad och jag tror att både arbetsplatsen och arbetsuppgifterna passar honom mycket bra. 

Hon fortsätter:

– Han kommer att få fria tyglar, och jag kommer inte att använda honom som reklamplakat.

Hovets hårda kritik

Marius var bara två år gammal när hans mamma, kronprinsessan Mette-Marit, träffade sin man – Norges kronprins Haakon. Förhållandet var minst sagt känsligt och det skulle dröja innan hon vann folkets kärlek.

Marius var bara två år gammal när hans mamma, kronprinsessan Mette-Marit, träffade sin man – Norges kronprins Haakon.
Foto: LISE ASERUD/EPA/TT NYHETSBYRÅN

Med tiden har även Marius blivit en offentlig person i Norge. Han hade en mindre roll i den hyllade tv-serien ”Skam”, och i mars i fjol blev nyheten om hans romans med modellen Juliane Snekkestad en stor snackis i Norge.

Se og Hør presenterade Snekkestad som Playboy-modell, vilket fick det norska kungahuset att gå ut med ett brev där de kritiserade publiceringen. 

”Ett övertramp av privatlivets helgd”, menade kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit som beklagade att Snekkestad hade presenterats som just Playboy-modell.

Vill lansera klädmärke

Mette-Marit har tidigare beskrivit sin son som en ”väldigt kreativ själ” som ”velat jobba kreativt under lång tid”.

Huruvida Marius får utlopp för de talangerna på sitt nya jobb återstår att se. Om inte så har han fler bollar i luften. I slutet av förra året deklarerade Marius och Juliana att de planerar att skapa ett eget klädesmärke. Inte alltför långsökt, då Marius Borg Høiby har tidigare erfarenhet av att designa skinnjackor. 

https://www.instagram.com/p/BlyeXvBDpFU/