Mette-Marits son blir sambo med kärleken

Marius Borg Høiby.
Foto: GRøTT, VEGARD WIVESTAD / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Mette-Marit.
Foto: LISE ASERUD / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Mette-Marits son, 21-årige Marius Borg Høiby, blir sambo med flickvännen Juliane Snekkestad, 22, skriver norska Dagbladet.

Snekkestads pappa bekräftar samboskapet.

Parets relation har blivit en stor snackis i Norge.

Det var norska Se og Hør som i mars i fjol stort slog upp nyheten om den norska kronprinsessan Mette-Marits sons nya kärlek: modellen Juliane Snekkestad.

Flickvännen presenterades i Se og Hørs som Playboy-modell, vilket fick det norska kungahuset att gå ut med ett brev där de kritiserade publiceringen."Ett övertramp av privatlivets helgd", menade kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit som beklagade att Snekkestad hade presenterats som just Playboy-modell.

Blir sambor i Oslo

Nu tar paret ett nytt kliv i sitt förhållande och blir sambor efter att ha köpt en bostad tillsammans. Nyheten står bland andra norska Dagbladet för. Samboskapet bekräftas också av Snekkestads pappa.

– Ja, de har köpt bostad tillsammans. Men det är en privatsak, så jag vet inte om jag vill uttala mig något mer om det, säger pappan till norska Tønsbergs Blad.

Bostaden ligger i Tønsberg i Norge.

https://www.instagram.com/p/BlyeXvBDpFU/

Paret har tidigare bott tillsammans i London. Där hade Marius Borg Høiby anställning som redaktör på livsstilsmagasinet Tempus Magazine. Men då magasinet avvecklades fick han söka nytt jobb, vilket han nyligen hittade i Oslo. Där ska han i stället jobba inom fastighetsbranschen.

”En kreativ själ”

– Han är en väldigt kreativ själ, bra på att ta bilder och bra på att filma och har velat jobba kreativt under lång tid. Han har det här jobbet som ger honom möjlighet att lära sig, så jag tror att han har en stor talang. Och då är vi väldigt glada att han har hittat en plats som han trivs så bra, sa Mette-Marit till NRK när Marius var anställd på magasinet.

Paret är mycket modeintresserade. 

Senast förra månaden kom nyheten om att de planerar att skapa ett eget klädesmärke. Marius Borg Høiby har tidigare erfarenhet av att ha designat skinnjackor.