Det ser ut att bli mycket sol i helgen som kommer. Foto: Anna Svanberg
Det ser ut att bli mycket sol i helgen som kommer. Foto: Anna Svanberg

Meteorologens besked: Då kommer solen tillbaka

Publicerad

Delar av landet upplevde en molnig söndag som väl knappast gjorde någon glad – och det grå vädret ser ut att hålla i sig de kommande dagarna.

Men ge inte upp hoppet, i mitten av veckan och lagom till helgen ser det ut att bli riktigt soligt och upp till 15 grader varmt.

– Som prognosen ser ut nu kommer det bli fint väder i hela Sverige, säger Cecilia Villanger, meteorolog på väderinstitutet Storm.

Söndagens väder dominerades av molnighet och låga temperaturer i flera delar av landet.

Under måndagen och tisdagen ser det grå vädret ut att hålla i sig. Ett lågtryck kommer in över västra Sverige och Göteborg under tisdagen och för med sig en hel del regnskurar. Temperaturen är blygsam och håller sig under tio grader.

– Det ser ut att bli en del grått väder de närmaste dagarna, konstaterar Cecilia Villanger.

En dag senare ser det ut att passera Stockholm och Svealand för att sedan röra sig upp mot de norra delarna av Sverige. 

Högtryck nalkas

– Det ser ut att bli i stort sett samma väder i början av veckan i Svealand som i västra Sverige. Men nederbörden kommer lite senare.

Men redan på onsdag respektive torsdag beroende på var man befinner sig ser det ut att bli riktigt fint då ett högtryck nalkas.

– Då ser det ut att bli vårväder i i stort sett hela Sverige, berättar Cecilia Villanger.

Högtrycket ser ut att stanna under helgen – och det gäller stora delar av Sverige. Det blir soligt på många platser.

– För Göteborgs del kan det bli upp till tio grader. Och det är möjligt att det håller i sig även veckan efter det.

15 grader varmt

Även i Svealand och Norrland blir det alltså varmare desto längre veckan går. Temperaturen hamnar långt upp på den tvåsiffriga skalan.

– Temperaturen i Svealand stiger upp mot tio grader under onsdagen och det blir sol. Det kan bli upp till 15 grader varmt i helgen, säger Cecilia Villanger och fortsätter:

– I Norrland ser det ut att bli väldigt fint väder på torsdag med massor av sol. Och som prognosen ser ut nu kommer det bli fint väder i hela Sverige till helgen.

 

Senaste nytt från Västsverige i GT:s mobilapp. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android

Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER