TIO AV TIO. Julia Eriksson och Miia Hatunen ger Metaltowns camping tio av tio i betyg. Foto: Anders Ylander
TIO AV TIO. Julia Eriksson och Miia Hatunen ger Metaltowns camping tio av tio i betyg. Foto: Anders Ylander

Metaltowns camping - lera och fesljummen öl

Publicerad

GÖTEBORG. Campingområdet på Metaltown ser ut som sig bör.

Lera, fesljummen smuggelöl och en hyfsat ihållande lukt av urin.

– Va fan, varm öl är ändå öl, säger Evelina Steiner.

Två dagar av regn skapade ett campingområde där marken antingen var lervälling eller hade kvicksandsvarning.

De som slagit till på ett lågbudgettält fick bittert erfara tältpinnarnas oduglighet.

– Förra året bodde jag på vandrarhem och det är att rekommendera. I alla fall om det regnar och sedan blåser som nu, säger Linda Gabor.

Hon och hennes kompisar kämpar med att få ytterhöljet av tältet att inte blåsa bort. Det går inge vidare. Men att skorna är dyngsura löses lättare.

– Man blir som man umgås. Mina skor är helt förstörda efter all lera, men jag såg massa andra som löst det med platspåsar så varför inte, säger Linda Gabor.

Festivallösningar

Bra skor var för övrigt en av alla campingrekommendationer som GT samlade på sig under besöket på Metaltown. Våtservetter, toapapper och – givetvis – öl är andra tips från campingveteranerna.

– Kolla så att tältet är vattentätt, ha kläder för alla väder och sopsäckar. De funkar bra till det mesta, tillägger Julia Eriksson.

I hennes camp har leran utrotats genom ett lapptäcke av svarta sopsäckar. Där är det till och med skofritt som gäller.

Åter till ölen, den mest essentiella delen för en lyckad camping enligt många.

Efter två dagar i ett tält är den knappast kall. Och även om ölgropar och vattenhinkar kan vara behjälpliga så ligger de flesta burkarna och jäser i solen.

– Man får inte vara så känslig. Va fan, varm öl är också öl, säger Evelina Steiner.

Hon tipsar också om att tältuppsättningen kan underlättas av några kalla, förlåt fesljummna.

– Desto mer öl i kroppen desto fortare går det att resa tältet, säger hon.

Maya Dahlén Persson
Maya Dahlén Persson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER