Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

...men musikpaviljongen rivs och Hartley sörjer

FIRAR? Pelle Johannisson vill fira Hartley nästa år. Hartley är mer tveksam till saken.
GÖTEBORG. Musikpaviljongen på Liseberg ska rivas till nästa säsong.
- Det tycker jag inte om, säger kapellmästaren Ronnie Hartley, som skulle gjort sin 50:e säsong på scenen 2007.
2008 ska en ny utomhusscen med ny restaurang och en attraktion kring Evert Taube att stå klar på Liseberg. Därför rivs musikpaviljongen redan 2007, och en ny tillfällig utomhusscen för minde konserter upprättas, förmodligen i anslutning till Spegeldammen.

En institution

Kapellmästaren Ronnie Hartley har underhållit Lisebergspubliken i 49 år. 1967 bildades hans populära promenadorkester. Sedan dess har han och hans violin blivit en instutition i nöjesparken I år har han spelat uppåt 60 gånger på Liseberg, och den gamle kapellmästaren är allt annat än förtjust i att musikpaviljongen försvinner. - Det tycker jag inte om, säger han med en suck. Nästa år gör Ronnie Hartley, i dag 84, sin 50:e säsong på Liseberg.

"Manifistera"

- Det kommer vi att manifestera med ett antal konserter med honom. Men det blir i ett annan format än vad vi brukar, säger marknadschefen Pelle Johannisson. - De vill att jag ska spela en fem-sex gånger nästa sommar, men vi får se hur det blir med det, säger Ronnie Hartley. - Jag har inte bestämt mig.