Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Melodifestivalen är ett minne blott

I kväll startar LG Hockey Games. Sverige möter Tjeckien i Kinnarps Arena. På bilden syns Brynäs supertalang Nicklas Bäckström.
JÖNKÖPING. Nu är melodifestivalen ett minne blott i Kinnarps arena.
I kväll är det hockeylandskamp mellan Sverige och Tjeckien som gäller.
- Ska bli spännande att se HV71:s landslagsdebutanter, säger klubbdirektören Bengt Kinell.

FAKTA

Hej! Du har kommit till en av de tio nya lokala sajterna på expressen.
se.
Här rapporterar vi om senaste nytt i staden och blandar det med spännande bloggar, lokal radio och en rad spännande mobila tjänster.
Här till vänster kan du välja den stad som bäst passar dig.
Har du ris eller ros? Är det något som saknas eller kunde göras bättre? Mejla oss på lokalt@expressen.
se

Melodifestivalen drog vidare redan vid lunchtid på söndagen. Under gårdagen jobbade man för fullt med att Bengt Kinell lägga ny reklam på isen till kvällens match. - En landskamp höjer hockeyn ett snäpp till. Det är positivt för en hockeytokig stad som Jönköping, säger HV71:s klubbdirektör Bengt Kinell till Expressen.se. HV71 har representanter i båda landslagen i kvällens match, som är ett genrep inför LG Hockeygames i Globen. I tjeckiska laget återfinns Jaroslav Balastik och Jan Hrdina. I Tre kronor finns tre HV71-spelare som gör debut i landslagsdressen, det är Andreas Jämtin, Niklas Hjalmarsson och Martin Thörnberg.

Extra mycket HV

Förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson har kryddat laget med fem extra HV71-spelare inför kvällens match för att blidka Jönköpingspubliken. Två av HV71-spelarna, Johan Åkerman och Johan Davidsson, får fortsätta och spela LG Hockeygames som börjar på torsdag.

Kan bli fullsatt

Hittills har man sålt drygt 5 500 biljetter till kvällens drabbning. Arenan tar 7 000, så klubbdirektör Bengt Kinell hoppas fortfarande på mer publik. - Än så länge är jag inte nöjd, säger han. Och hur det går i matchen? - Sverige ser starkt ut, jag tror Tre kronor vinner, säger Kinell.