Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Medeltidens värld ska säljas - bitar till salu

SÄLJER STÄNGSEL. Götene kommun vill sälja Medeltidens värld. Kenth Selmosson berättar att det enda beslutet som är fattat är att viltstängslet är till salu.
Foto: Jan Wiriden

Målet var att Medeltidens värld skulle vara sålt eller utarrenderat senast i tisdags, då bolaget hade möte. Men det enda beslutet som fattades var att parkens viltstängsel ska säljas.

– Det ska bort eftersom det inte finns någon älg där, säger Kenth Selmosson, ordförande för Medeltidens värld AB.

Viltstängslet användes tidigare till inhägnaden för parkens älg. Men älgen dog efter bara en säsong och sedan dess har hänget stått tomt. Nu har parken beslutat att sälja stängslet, rapporter P4 Skaraborg.

– Det var på tal om det redan förra året. Nu har länsstyrelsen sagt att det måste vara borta tills i juni, säger Kenth Selmosson, 63, ordförande i bolaget.

I januari var en anonym köpare intresserad av att köpa parken, men personen hoppade av förhandlingarna och ingen annan har sedan dess varit intresserad. Nu diskuteras olika alternativ i styrelsen.

Vill sälja parken i delar

Vänsterpartiet och Götenes framtid har länge velat att parken styckas upp och säljas av i delar. Men att viltstängslet skulle vara en del i ett sådant beslut dementerar Kent Selmosson.

– Nej, ett sådant beslut kan eventuellt komma senare, säger han till GT.

Bolaget har ett nytt möte i början på mars. Då hoppas man kunna ta ett beslut.

– Vi har en del spår som vi jobbar vidare på.