Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

McDonalds ismaskin var full av smuts

McDonalds-restaurangen, som finns i Göteborg, måste skärpa sina rutiner efter inspektörernas besök. OBS: Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.
Foto: Nam Y. Huh

McDonaldsrestaurangen i Bäckebol i Göteborg tvingas nu städa allt oftare.

Under en inspektion konstaterade det att livsmedel inte har hanterats på ett korrekt och säkert sätt.

Dessutom blev ett papper helt svart av smuts – när inspektörerna testade att torka av inuti ismaskinen.

I november besökte livsmedelsinspektören McDonaldsrestaurangen i Bäckebol i Göteborg. Under besöket kunde det fastställas att det fanns rikligt med smuts i ismaskinen. När inspektören drog med ett vitt papper på smutsen i ismaskinen så upptäcktes svart och brunt smuts. Enligt personal på restaurangen så rengörs den varannan vecka, men uppenbarligen så är det inte tillräckligt ofta.

– Vi ser givetvis väldigt allvarligt på det här. Vi har all repsekt för Miljö- och hälsa, de gör ett jättebra jobb, säger franchisetagaren, Jörgen Hansson.

Nu måste McDonaldsrestaurangen skärpa sina rutiner och se till att maskinen rengörs ordentligt, annars finns det risk att gäster blir sjuka. Det skriver Miljöförvaltningen i beslutet.

"Är inte underkända"

Mc Donalds städrutiner säger att de ska rengöra ismaskinen varannan vecka, vilket ska räcka för en säker livsmedelshygien. Men trots den tydliga renhållningen så är det något som har gått fel.

– Ingen kund har blivit sjuk och isproverna som vi skickar in är inte underkända, allt är som det ska när det gäller vattnet, berättar Jörgen Hansson.

"Det var lortigt"

Trots att ingen restaurangbesökare har blivit sjuk så är det ett stort problem att det brister i städrutinerna. Restaurangen går nu tillbaka och ser över vad de har gjort för fel. Det kan handla om brist i utbildningen för städning.

– Det var lortigt, något annat kan jag inte säga. Men vi har nu vidtagit åtgärder, säger Jörgen Hansson.