Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MC vägrade stanna – då körde polis på den

Motorcykeln vägrade att stanna på polisens order i Tuve på Hisingen.

Då körde polisbilen i kapp och fick närkontakt med mc:n, som välte.

Mc-föraren är nu misstänkt för bland annat drograttfylla och han var så våldsam att han fick handfängsel.

Det var på Glöstorpsvägen i Tuve på Hisingen som polisen försökte stoppa ett misstänkt motorcykelekipage vid 13.30-tiden på fredagen. Föraren misstänktes vara påverkad av droger. Men mc-föraren hade inga avsikter att göra som polisen uppmanade honom, utan försökte i stället sticka från platsen. Polisen följde efter mc:n en kort stund innan man stopp på den.

– När man fick stopp på mc:n, med någon form av fysisk kontakt med mc:n, så körde föraren omkull, säger polisens presstalesman Stefan Gustafsson. När man sedan försökte frihetsberöva honom så gjorde han kraftfullt motstånd och fler polispatruller fick kallas till platsen.

Handfängsel

Mannen var så våldsam att han var tvungen att beläggas med handfängsel för att man skulle kunna ta hand om honom.

– Man skickade också efter en ambulans med personal som också kunde kontrollera så att mannen inte var skadad, säger Stefan Gustafsson. Mannen kan ha fått vissa skador när han gjorde motstånd mot polisen.

Den våldsamme och onyktre föraren togs med för provtagning eftersom han misstänktes vara påverkad av droger och är nu misstänkt för rattfylleri. Det är ännu oklart när det gäller ägarförhållanden med mera kring motorcykeln.

– Vi vet ännu inte om mc:n är avställd, säger Stefan Gustafsson.

Förutom misstanke om rattfylleri och trafikbrott så kommer troligen mannen även att misstänkas för våldsamt motstånd.

 

Vill du ha mer färska nyheter? Kolla in gt.se på Twitter och Facebook