Mc-förare allvarligt skadad efter krock

Publicerad

En bil och en mc har frontalkolliderat i Lundby på Hisingen.

En person förs till sjukhus – skadeläget är oklart.

– Vi lastar en person i ambulans, säger Mia Lorén, teamledare vid SOS Alarm.

Larmet kom in till räddningstjänsten strax före klockan 09 på onsdagsmorgonen. Polis, ambulans och räddningstjänst har ryckt ut till platsen.

– Jag vet bara att det rör sig om en frontalkrock, säger Dan Lindqvist, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

 Mc-föraren, en man i 50-årsåldern, är förd med ambulans till Sahlgrenska sjukhuset. 

– Vi lastar en person i ambulans, denne förs till sjukhus. Räddningstjänsten är också på plats men ser ut att vara klara, säger Mia Lorén vid SOS Alarm.

Mannens tillstånd är allvarligt med stabilt, meddelar Sahlgrenska sjukhusets pressjour.

Kört över på fel sida av vägen

Enligt Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisen i region väst, har personbilen troligen kommit över på fel sida av vägen.

– Orsaken är inte helt fastställd, men det verkar som om bilen kommit över på fel sida och av någon anledning kört in i mc:n. Rättsläget är inte klarlagt ännu, men det landar säkert i någon form av anmälan. Vad det rubriceras som får vi avvakta med, säger han.

Nordengard har ingen uppgift om att personbilsföraren ska ha skadats i olyckan.

Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER