Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MC-klubb levererade 300 000 kr – i en påse

Hells Angels betalade 320 000 kronor – i en påse. Foto: Peo Möller / KVP/EXPRESSEN
Hells Angels lokal i Hertzöga utanför Karlstad.Foto: Lars Hedelin / Scanpix / SCANPIX SWEDEN

Hells Angels var skyldiga Karlstad kommun drygt 320 000 kronor – pengar som värmlänningarna samlade in åt motorcykelklubben.

Kronofogden har nu fått in hela summan – i sedlar.

– Solstadens motorsport har lämnat in pengarna till Kronofogden i en påse, säger Karlstads kommunikationsdirektör Katarina Lindström till VF.

Det har varit många turer mellan Karlstad kommun och Hells Angels. Mc-klubben har en skuld till kommunen på drygt 320 000 kronor – och när betalningen aldrig inkom begärdes Solstadens Motorsport (alltså Hells Angels) i konkurs.

Parterna skulle ha suttit i en konkursförhandling nu i veckan, men den har ställts in. Anledningen är att Hells Angels samlat in alla pengar som krävs.

– Den senaste tiden har insamlingar pågått bland vanliga hederliga värmlänningar som läst och hört om Solstaden Motorsports dilemma, att de utan egen förskyllan utsätts för en sådan orättvisa av Karlstads kommun. Det finns till och med en Facebooksida. Man har skänkt från 500 och upp till 10 000 kronor, och nu är målet nått, har Hells Angels advokat Ismo Salmi tidigare sagt.

Problem med överlämningen

Men det fanns ett bekymmer.

– Enda problemet är nu hur vi ska lämna över pengarna, sa advokaten.

Det hela slutade med att Kronofogden fick dem på ett udda sätt, skriver Värmlands Folkblad.

– Solstadens motorsport har lämnat in pengarna till Kronofogden i en påse, säger Katarina Lindström, kommunikationsdirektör på Karlstads kommun, till tidningen.

De anställda på myndigheten fick dubbelkolla så att alla pengarna fanns i påsen, berättar hon.

– Kronofogden har kontrollräknat summan och den stämmer, säger hon.