Hells Angels betalade 320 000 kronor – i en påse. Foto: Peo Möller / KVP/EXPRESSENHells Angels betalade 320 000 kronor – i en påse. Foto: Peo Möller / KVP/EXPRESSEN
Hells Angels betalade 320 000 kronor – i en påse.  Foto: Peo Möller / KVP/EXPRESSEN
Hells Angels lokal i Hertzöga utanför Karlstad. Foto: Lars Hedelin / Scanpix / SCANPIX SWEDENHells Angels lokal i Hertzöga utanför Karlstad. Foto: Lars Hedelin / Scanpix / SCANPIX SWEDEN
Hells Angels lokal i Hertzöga utanför Karlstad. Foto: Lars Hedelin / Scanpix / SCANPIX SWEDEN

MC-klubb levererade 300 000 kr – i en påse

Publicerad

Hells Angels var skyldiga Karlstad kommun drygt 320 000 kronor – pengar som värmlänningarna samlade in åt motorcykelklubben.

Kronofogden har nu fått in hela summan – i sedlar.

– Solstadens motorsport har lämnat in pengarna till Kronofogden i en påse, säger Karlstads kommunikationsdirektör Katarina Lindström till VF.

Det har varit många turer mellan Karlstad kommun och Hells Angels. Mc-klubben har en skuld till kommunen på drygt 320 000 kronor – och när betalningen aldrig inkom begärdes Solstadens Motorsport (alltså Hells Angels) i konkurs.

Parterna skulle ha suttit i en konkursförhandling nu i veckan, men den har ställts in. Anledningen är att Hells Angels samlat in alla pengar som krävs.

– Den senaste tiden har insamlingar pågått bland vanliga hederliga värmlänningar som läst och hört om Solstaden Motorsports dilemma, att de utan egen förskyllan utsätts för en sådan orättvisa av Karlstads kommun. Det finns till och med en Facebooksida. Man har skänkt från 500 och upp till 10 000 kronor, och nu är målet nått, har Hells Angels advokat Ismo Salmi tidigare sagt.

Problem med överlämningen

Men det fanns ett bekymmer.

– Enda problemet är nu hur vi ska lämna över pengarna, sa advokaten.

Det hela slutade med att Kronofogden fick dem på ett udda sätt, skriver Värmlands Folkblad.

– Solstadens motorsport har lämnat in pengarna till Kronofogden i en påse, säger Katarina Lindström, kommunikationsdirektör på Karlstads kommun, till tidningen.

De anställda på myndigheten fick dubbelkolla så att alla pengarna fanns i påsen, berättar hon.

– Kronofogden har kontrollräknat summan och den stämmer, säger hon.

Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER