Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mc-hjälm nytt hett spår i Trollhättan-mordet

TROLLHÄTTAN. Polisen vädjar nu om tips kring den mördade småbarnsmamman i Trollhättan.

De är på jakt efter två heta spår: en mc-hjälm och en packbox, som båda är försvunna.

- De är intressanta i utredningen, vi vill veta var de finns för att kunna undersöka dem, säger kriminalkommissarie Thord Haraldsson.

Småbarnsmamman i Trollhättan försvann i slutet av juni och hittades död i Grästorp i början av augusti. En 36-årig man sitter sedan början av augusti häktad misstänkt för mordet.

Polisen jagar nu två viktiga spår i utredningen.

- Vi letar efter en mc-hjälm och en packbox som man sätter på motorcykeln. Och motor-cykeln har en central roll i mordutredningen, den var i Trollhättan vid mordtillfället, säger Thord Haraldsson.

Använt motorcykeln

Enligt polisen har 36-åringen använt motor-cykeln i Jönköping mellan den 5 och 15 juli, och därefter ställt motorcykeln på en gata i Rosenlund i Jönköping. En person larmade polisen efter att motorcykeln stått där cirka en månad.

Vittnen har kunnat berätta att 36-åringen hade både hjälm och packbox på motorcykeln när han åkte runt i Jönköping i somras.

Misstänker ni att det finns något särskilt i boxen?

- Det kan man misstänka, men det är inget man går in på. vi bedömer allt som är intressant.

Är det någon form av vapen eller tillhygge som ni letar efter?

- Jag går inte in närmare på vad det är, men de är intressanta i utredningen.