Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mc-förare allvarligt skadad efter krock

En motorcykel och en personbil är inblandade i en olycka i Stenungsund. Skadeläget för mc-föraren ska vara mycket allvarligt.
Foto: Mikael Berglund

En motorcykel och en personbil var inblandade i en olycka i Stenungsund på lördagen.

Skadeläget var mycket kritiskt för mc-föraren och på söndagen meddelade polisen att han dött av sina skador.

– Anhöriga är underättade, säger Jenny Widén, presstalesperson hos polisen.

Det var vid lunchtid på lördagen som en personbil och en motorcykel kolliderade i Stenungsund. Enligt ett vittne stod personbilen stilla när motorcykeln körde in i den bakifrån.

– Motorcykeln kör in i personbilen i baken när den stod stilla. Den skulle svänga vänster. Det satt två personer i bilen och de klagar på nacksmärtor, men inget värre. De tog sig själva ner till läkarstationen, säger Roger Broqvist som är insatsledare hos räddningstjänsten i Stenungsund.

När mc-föraren hämtades av ambulansen var personen inte vid medvetande och skadorna verkade vara livshotande. Vägen fick också stängas av i någon timme efter kollisionen.

– Jag kan inte säga att det är hårt trafikerat eller många olyckor på platsen där. Inte alls vad jag vet. Det är en 70-väg och olyckan har inträffat precis nedanför Norums kyrka, vid infarten där. Det är riktigt tråkigt, säger Roger Broqvist.

Dog av kraschen

Polisen sa under eftermiddagen att personen är allvarligt skadad.

– Personen uppges vara mycket allvarligt skadad och motorcykeln är tagen i beslag för en teknisk undersökning, säger polisens presstalesman Jenny Widén.

Enligt vittnesuppgifter från platsen ska en telefonmast i området ha strejkat – vilket dessutom gjorde att de som larmade polisen om olyckan inte kom fram.

På söndagsmorgonen meddelade polisen att mc-föraren avlidit till följd av sina skador. 

– Vi har nu fått tag på anhöriga och jag kan bekräfta att personen är avliden, säger Jenny Widén. 

Det var en svart dag i trafiken i stort i Västsverige under lördagen.