Mc-förare allvarligt skadad efter krasch

Publicerad

En man i 65-årsåldern har förts till sjukhus efter en mc-krasch

utanför Borås. 

Enligt räddningstjänsten var mannen medvetslös efter kraschen och fördes till sjukhus i ambulans.  

– Patienten är allvarligt skadad. Någon mer information kan vi inte lämna i nuläget, säger Bertil Karlsson, vid pressjouren på Södra Älvsborgs sjukhus.

Lite senare skedde ännu en olycka på E6 där en personbil ska vara inblandad.

Mc-olyckan utanför Borås inträffade vid 14-tiden på lördagen. 

– Någon ringer in och berättar att en mc har gått omkull och att föraren verkar skadad, säger polisens presstalesman Ulla Brehm. 

Föraren, en man i 65-årsåldern, har förts till sjukhus. 

– Han var medvetslös när vi kom till platsen, säger Mats Hermansson vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg som inte vill uttala sig om skadeläget för mannen ytterligare.

Mannen ska, enligt ett vittne, ha kört långsamt på en mindre grusväg när olyckan var framme och föraren körde av vägen. Enligt polisen hade mannen inte hjälm på sig.

Körde av vägen

– Det är en sådan liten väg att vi inte ens har ett namn på den, säger Ulla Brehm, polisens presstalesman i region Väst.

Vid 16-tiden uppger sjukhuset att mannen är allvarligt skadad.

– Patienten är allvarligt skadad. Någon mer information kan vi inte lämna i nuläget, säger Bertil Karlsson, vid pressjouren på Södra Älvsborgs sjukhus.

Polisen misstänker inget brott i samband med olyckan.

Allvarligt skadad

Vid 14.20 sa polisen att en mc hade gått omkull på E6 vid Ullevimotet i Göteborg. Det visade sig dock handla om en personbil som varit inblandad i en olycka, varpå en mc skulle ha stannat på platsen. Exakt vad som har hänt är oklart i nuläget.

Olyckan ska ha orsakat trafikstörningar. Det är oklart om olyckan lett till några personskador.

 

Senaste nytt från Västsverige i GT:s mobilapp. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android

Gustav Sandström
Gustav Sandström
Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER