Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mats skulle byta lås – lösningen blev sådär

När Mats Kling från Göteborg ville spara det gamla låset var snickarens lösning att såga loss det från dörren. Foto: Privat
Mats Kling från Göteborg anlitade en snickare för att få hjälp med att byta dörrar. Foto: Privat

När Mats Kling från Göteborg skulle byta ut sitt kodlås fick han en ordentlig överraskning.

– Först var det ju en chock. Sen började jag bara skratta högt för mig själv. Det var ju en bra lösning faktiskt, säger han.

För ungefär två veckor sedan tog 49-åriga Mats Kling från Göteborg hjälp av en snickare när han skulle byta dörrar i sitt hus. På en av dörrarna fanns ett säkerhetslås med kod.

– Jag tycker det är smidigt med kodlås så jag ville gärna spara det så att man kan använda det igen, säger Mats Kling.

När det var dags att byta ut dörren med kodlås frågade Mats snickaren om det var möjligt att spara låset, eftersom han hade tankar på att återanvända det.

– Snickaren svarade "Ja jag är ju ingen låssmed så jag vet inte om jag kan ta loss det, men du kan få dörren". Då sa jag att jag inte kan ta den, eftersom det blir lite jobbigt att ta med en dörr på spårvagnen, säger Mats. 

Smart lösning

Snickaren lovade att lösa det och när Mats kom hem från jobbet senare samma dag låg lösningen klar; snickaren hade sågat bort handtaget och kodlåset från dörren.

– Först skrattade jag bara när jag såg att han sågat bort allt, det var bara komiskt. Men sen tänkte jag att han kanske inte har verktyg till att plocka bort låset. Så det var ju en bra lösning för båda parter.  

– Nu har jag ett lås med en nyckel istället för en hel dörr, så det är ju bra, säger Mats. 

"En chock"

Mats funderar nu på hur och när han ska montera kodlåset igen. Han tycker kodlås är väldigt smidigt och vill därför kunna använda det igen någonstans i huset.

– Det kan ju bli en intressant diskussion när jag ber låssmeden montera det här. Jag vet inte vad som kommer hända, det blir helt enkelt intressant att se vad han säger, säger Mats.

Vad tycker du om snickarens lösning?
– Först var det ju en chock. Sen började jag bara skratta högt för mig själv. Det var ju en bra lösning faktiskt. För som snickare kanske han inte hade verktyg för att få loss ett lås, så det var väl smart tänkt.

Mats Kling skrev ett inlägg om snickarens överraskande lösning på sin privata Facebook-sida.

Följ gärna GT på Facebook och Twitter.

Foto: undefined

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!