Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mathias Färm greppar micken

Fredrik Granberg, trummor, Mathias Färm, sång och Magnus Hägerås, gitarr.
KONSERT. Millencolin-gitarristen Mathias Färm har tagit steget fram till mikrofonen. I sitt nya band Franky Lee är det han som står för sången.
- Det är en egogrej. Jag har alltid velat sjunga i ett band, säger han.

FAKTA

Franky Lees debut "Cutting Edge" släpptes i januari - kväll spelar de på Sticky Fingers
Franky Lee består av Mathias Färm som till vardags spelar gitarr i Millencolin, Fredrik Granberg som är trummis i Randy och Magnus Hägerås som tidigare var med i The Peepshows.
Bandet bildades förra året och släppte sin debutskiva "Cutting Edge" i slutet av januari i år.
n Bandnamnet Franky Lee kommer från Bob Dylans låt "The ballad of Franky Lee and Judas Priest".
Onsdagen den 21 februari klockan 20.
00 spelar de på Sticky Fingers.

Mathias Färm är lite trött. Han och hans två bandkompisar i Franky Lee har precis kommit hem från Innsbruck. Där har de provspelat inför att den "riktiga" turnépremiären i Göteborg i kväll. - Jag har ju otrolig rutin på att göra konserter ifrån Millencolin. Men det här är en helt ny situation för mig. Att spela gitarr känns som semester i jämnförelse med att sjunga, säger han.

Lär sig sjunga upp

För att få bättre pejl på sin röst och för att klara av att sjunga varje kväll under turnén har Mathias Färm tagit hjälp av en sångpedagog. - Jag har fått lära mig hur man sjunger upp och lite andra sådana grunder. Men jag ska nog inte fortsätta att gå, jag vet inte riktigt vad det skulle ge mig. Det skulle väl sluta med att jag blev sopransångare om några år, haha, säger han. Målet med Franky Lee är att satsa till 100 procent. Det finns redan en plan om en uppföljare till debutskivan "Cutting edge" som kom i januari. Och det känns ganska klart vem som är den drivande kraften bakom bandet. - Jo, jag är väl lite av en diktator i studion. Men jag har en så stark bild av hur jag tycker att det ska låta. Har man en vision ska man hålla fast vid den och inte kompromissa för mycket, säger han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!