Matbutiker utsatta för stölder i natt

Publicerad

Under natten och tidiga morgonen har två matbutiker blivit utsatta för stölder. Polisen tror att det rör sig om samma gärningsmän.

– De ska ha fått med sig en större mängd tobak och försökt få med sig ett kassaskåp från den ena butiken, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Göteborg.

Strax efter klockan 02 natten till tisdag skedde ett större inbrott på Willys i Borås. 

– De ska ha fått med sig en större mängd tobak och försökt få med sig ett kassaskåp som de sedan tappat utanför butiken, säger Peter Adlersson. 

Några timmar senare, strax efter klockan 05, utsattes Willys på Wieselgrensplatsen i Göteborg för stöld.

– Där ska de ha fått med sig en mängd cigaretter. 

Polisen tror att det rör sig om samma gärningsmän vid båda inbrotten. De ska ha sågat upp jalusier för att ta sig in i butikerna. 

Polisen har ännu inte gripit någon för brotten. 

– Vi har litegrann att gå på. Vi har spärrat av båda butikerna och kommer att genomföra tekniska undersökningar under morgonen, säger Peter Adlersson.

Polisen söker just nu efter en mörk SUV som gärningsmännen ska ha försvunnit i. Den ska ha synts till utanför båda butikerna i samband med inbrotten.

Relaterade ämnen
Madeleine Bäckman
Madeleine Bäckman

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER