Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Massvaccineringen sker i Scandinavium

Henrietta Arwin.
Foto: Privat
Foto: CSABA BENE PERLENBERG

Nu är det klart var massvaccineringen i Göteborg kommer ske.

Det blir i Scandinavium, samtidigt som andra stora lokaler väljs bort, skriver GP. 

Flera andra platser var aktuella för massvaccineringen i Göteborg, men nu står det klart att endast Scandinavium av de stora arenorna kommer att användas. Plus några extralokaler och vårdcentraler.

Närhälsan har valt bort tidigare möjliga alternativt så som Operan, Frölunda kulturhus och Angered arena, rapporterar GP.

– Platserna behöver uppfylla bland annat vissa kriterier för att vara användbara för vård samtidigt som arbetsmiljön är god, så det har fallit på något av detta, säger Henrietta Arwin, primärvårdschef vid Närhälsan, till tidningen.

Drar i gång framåt sommaren

Vaccineringen i Scandinavium kommer ske i arenans foajéer. Främst gäller detta fas 4, den sista av de totalt fyra vaccineringsfaserna.

Som ett test innan vaccineringen av fas 4 drar i gång kommer även några ur fas 3 att vaccineras i Scandinavium.

När personer i fas 4 kan komma att börja vaccineras är oklart, uppger Närhälsan för GP. Det kan bli i slutet av maj eller först i juni, beroende på vaccinleveranserna.

– Vi kommer att ha öppet på kvällen, så om vi bara få vaccin kommer vi kunna ta emot väldigt många. Vi planerar för en storskalig verksamhet, säger Henrietta Arwin till GP.