Milslånga köer bildades efter masskrocken. Foto: Joakim ErikssonMilslånga köer bildades efter masskrocken. Foto: Joakim Eriksson
Milslånga köer bildades efter masskrocken. Foto: Joakim Eriksson
En bil körde in i räcket på E6 mellan Kode och Kungälv i morgonhalkan. Trafikverket har gått ut med en varning.En bil körde in i räcket på E6 mellan Kode och Kungälv i morgonhalkan. Trafikverket har gått ut med en varning.
En bil körde in i räcket på E6 mellan Kode och Kungälv i morgonhalkan. Trafikverket har gått ut med en varning.

Masskrock i Bollebygd – 20 personer inblandade

Publicerad

Tretton bilar var inblandade i en masskrock på riksväg 40 vid Bollebygd på tisdagsmorgonen – extrem halka misstänks ligga bakom kaoset.

Ytterligare en krock skedde alldeles i närheten av masskrocken och totalt fem personer har förts till sjukhus.

Det tidigare stoppet är nu hävt och det är full framkomlighet på sträckan även om köerna fortfarande dröjer sig kvar.

Larmet om olyckan kom 06.29 på tisdagsmorgonen efter att flera bilar krockat på väg 40 i Bollebygd mellan Grönkullenmotet och Kullamotet. Tretton bilar var inblandade i olyckan som hände tre kilometer öster om Grönkullenmotet. Polisen rapporterade först om plåtskador men det visade sig senare att flera personer har förts till sjukhus.

Det blev totalstopp i trafiken västerut mot Göteborg under flera timmar.

Två olycksplatser

Vid 08.30-tiden på tisdagen rapporterade räddningstjänsten i Borås att det handlade om tjugo personer som var inblandade i de två olyckorna kring Bollebygd.

– Det har ju varit två olycksplatser där femton bilar och tjugo personer varit inblandade, säger Lennart Larsson vid räddningstjänsten i Borås. Fem av dessa är avförda till sjukhus för kontroll. Ingen är allvarligt skadad.

Mellan sju och femton bilar

Till en början larmades om att det var mellan sju och femton bilar inblandade i olyckan.

– Men det ska inte vara så allvarligt, säger Roine Lindh, regional produktionsledare på SOS Alarm i Göteborg.

Ett stort antal brandbilar, ambulanser och poliser kallades till platsen.

Vid niotiden på tisdagen meddelade Trafikverket att vägen åter var öppen även om det blev långa kvarvarande köer förbi olycksplatsen.

Alla inblandade personbilar är bortforslade utom en, som hamnat vid sidan av vägen.

Vid ungefär samma tidpunkt som den stora olyckan, inträffade ytterligare en olycka på riksväg 40, denna gång i höjd med Bollebygd i riktning mot Göteborg. Där var det tre bilar inblandade. Vid den olyckan fördes en person till sjukhus för kontroll.

Fler olyckor

Under natten inträffade en olycka på E6 mellan Kode och Kungälv i halkans spår när en bil in i räcket på motorvägen.

Det har varit en svår halka under natten och morgonen i vårt område och Trafikverket varnade för lokal frosthalka i hela södra Sverige. I Halland varnades också för ishalka.

Under dagen finns ingen halkvarning men till tisdagskvällen när det åter är dags för solen att gå ner bildas det lokal och allmän frosthalka i hela södra Sverige.

 

Följ GT på Facebook och Twitter – där kan du diskutera och kommentera alla våra artiklar!​

Anette Fredriksson
Anette Fredriksson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER