Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Massivt intresse för flyktingmöten

Foto: Csaba Bene Perlenberg
Foto: Csaba Bene Perlenberg

Intresset visade sig vara enormt för informationsmöten om temporära flyktingbostäder i Göteborg.

Inför gårdagens första möte av två så ringlade sig en 200 meter lån kö utanför lokalen – och flera nekades inträde eftersom platserna var slut.

En 200 meter lång kö ringlade sig utanför möteslokalen inför sammanträdet klockan 18 – och flera fick vända hemåt eftersom de inte fick plats i lokalinträde eftersom platserna var slut.

Med anledning av att Göteborgs Stad planerar att bygga temporära flyktingbostäder på tolv platser i Göteborg så hölls två informationsmöten under måndagskvällen gällande Västra Göteborg. Intresset för mötena visade sig vara massivt – strax innan 18 ringlade sig en 200 meter lång kö utanför möteslokalen i Stadsdelshuset på Torgny Segerstedts gata. En polispatrull var stationerad på platsen med anledning av mötet.

– Det finns ett massivt intresse för frågan om de nya flyktingboendena. Kommunen har klart underskattat folks intresse, säger GT:s ledarskribent Csaba Bene Perlenberg, som var en av flera som inte fick plats på det första mötet.

Han fortsätter:

– Det är kaos här. Många mycket upprörda människor som är besvikna över att de inte får släppas in.

Extrainsatt möte

Lokalen som Göteborgs stad valt att hålla mötet i visade sig alltså vara i minsta laget.

– Vi tar in 125 personer i lokalen åt gången. Det är ett stort intresse, säger Henrik Dahlberg, pressansvarig på stadsledningskontoret.

Vid det andra mötet, klockan 20, så delades 125 biljetter ut – och de som blev utan biljetter fick helt enkelt vända hemåt. Henrik Dahlberg meddelade då att det kommer att ordnas ett tredje möte för dem som fick möjlighet att delta i går.

– Då kommer det att ske i en större lokal så att alla får plats. Men vi har inte hunnit titta på när eller var det kommer att äga rum ännu, säger han.

Under tisdagskvällen kommer ytterligare två möten hållas, de rör stadsdelarna Askim-Frölunda-Högsbo.

Ett liknande möte i Haninge tidigare i veckan slutade i kaos.