Polisen beskriver brottet som "fult". Foto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSEN
Polisen beskriver brottet som "fult". Foto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSEN

Tjuvarnas nya trick: Massage

Publicerad

En dam i 90-årsåldern i Marks kommun blev erbjuden massage av en kvinnlig besökare.

Medan massagen pågick klev en annan kvinna in i hemmet och stal damens smycken, enligt polisens uppfattning.

– Det är ett fult brott, säger polisens presstalesman Tommy Nyman.

Polisen fick larmet vid tvåtiden under torsdagen.

Två okända kvinnor tog sig in hos en äldre dam i Marks kommun – och stal hennes smycken. Metoden? Den äldre kvinnan erbjöds massage.

Polisens presstalesman berättar om händelsen:

Erbjöd dam massage – och stal

– En kvinna knackar på hemma hos kvinnan, det kan röra sig om ett äldreboende eller trygghetsboende. Kvinnan säger att damen ska få massage. Kvinnan blir insläppt och påbörjar massagen, säger Tommy Nyman.

Kvinnan var i 90-årsåldern. Obs, genrebild.Foto: DN

Han fortsätter:

– Det finns uppgifter om att ytterligare en kvinna går in. När de här två kvinnorna har försvunnit så saknas det ett skrin som innehåller pengar och smycken.

 

LÄS OCKSÅ: Rune, 94, bedragen av falsk hemtjänst

 

Enligt polisen är det speciella tillvägagångssättet dock ingen ny metod, utan något som polisen känner till sedan tidigare.

– Det har förekommit förut, absolut, säger Tommy Nyman.

Hur mår den äldre damen?

– Hon är omskakad, så klart. Jag kan inte säga hur hon mår i övrigt.

Två kvinnor misstänkta

Enligt Tommy Nyman så talade de misstänkta kvinnorna engelska. Kvinnorna har inte återfunnits och alltså finns det ingen gripen i ärendet. 

Polisen kallar brottet för ett fult sådant.

– Att ge sig på en gammal, nästan 90-årig kvinna är ett fult brott. Människor i den åldern litar på andra människor, konstaterar Tommy Nyman.

 

LÄS OCKSÅ: Äldrebedragarnas hänsynslösa knep för att stjäla 

Relaterade ämnen
Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER