Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Massagestudio tros ha använts som bordell

Kvinnan misstänks ha drivit en bordellverksamhet på en thaimassagesalong i Jönköping. Foto: Pontus Lundahl

JÖNKÖPING. En kvinna har häktats misstänkt för att ha drivit en bordellverksamhet på en thaimassagesalong i Jönköping, där hon ska ha erbjudit sexuella tjänster till sina kunder.

Efter att Jönköpings tingsrätt släppte henne på fri fot flydde kvinnan landet, men begärdes häktad av hovrätten i sin frånvaro. För en och en halv vecka sedan kom hon tillbaka till Sverige.

Kvinnan, som äger thaimassagesalongen, är häktad på sannolika skäl, misstänkt för koppleri. Genom sina anställda ska kvinnan ha erbjudit sexuella tjänster till sina kunder.

Jönköpings tingsrätt valde att släppa kvinnan på fri fot, även om hon fortfarande var misstänkt.

Senare häktades hon av hovrätten i sin frånvaro. Först fem månader senare återvände hon till Sverige.

– Hon valde själv att komma till Sverige för en och en halv vecka sedan och då greps hon med en gång, säger Carl-Gunnar Fridolfsson som leder förundersökningen, till Jönköpings-Posten.

"Högre misstankegraden"

Enligt Jönköpingsposten är flera kunder på massagesalongen misstänkta för att ha köpt sex av kvinnans anställda och just nu förhörs dem.

Åklagare Carl-Gunnar Fridolfsson, som leder förundersökningen, vill inte gå in på hur bordellverksamheten kunde avslöjas. Inte heller vilken typ av bevisning som finns mot kvinnan.

– Hon sitter häktad på sannolika skäl, och rätten har bedömt att bevisningen håller för den högre misstankegraden, säger han till GT.

"Kommer begära en förlängning"

Enligt Carl-Gunnar Fridolfsson finns det mycket kvar att göra i utredningen.

– Förundersökningen pågår fortfarande i allra högsta grad, säger han och fortsätter:

– Tanken är att jag ska väcka åtal på måndag, men jag kommer att begära en förlängning. Så får vi se hur lång tid det tar.