Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Masoud vägrar ge upp

Jag öppnar på måndag, jag kan inte bara sitta hemma då blir jag galen. Krögaren Masoud Garakoei har bestämt sig och nu söker han personal.
GÖTEBORG. Krögaren Masoud Garakoei som polisanmälde utpressarna från Bandidos öppnar sin restaurang på måndag igen.
Och nu söker han personal som kan hjälpa honom.
- Men det är ingen som vill jobba här, många är rädda eller vill inte blanda sig i, säger han till GT.

FAKTA

Vågade vittna
Masoud och Shahnaz Garakoei kom till Sverige som flyktingar från Iran.
Här levde de enkelt, jobbade mycket och lyckades få ihop ett sparkapital.
Med hjälp av sparkapitalet och lånade pengar kunde de öppna sin persiska restaurang på Hisingen 2001.
Två år senare kom Bandidos och krävde "beskyddarpengar" av paret - som först betalade.

Till slut gick det inte längre och trots dödshot hängande över sig kontaktade Masoud polisen.
Parets rakryggade hållning ledde till att fem utpressare fälldes och dömdes till fängelse.

Masoud och hustrun Shahnaz har fört en hård kamp för sin överlevnad. När krögarparet polisanmälde Bandidos försvann gästerna från restaurang Khansalar på Hisingen i Göteborg.

Fick oväntad hjälp

Men då fick paret plötsligt oväntad hjälp från reklammannen Ulf Börgesson. Han hade läst i GT om familjens problem och utformade en annons som skulle locka nya gäster till restaurangen. GT publicerade annonsen gratis i mitten av december. Det gjorde susen. - Det kom jättemycket folk till restaurangen och det blev snabbt fullsatt, säger Masoud Garakoei. - Vi brukade servera lunchmaten på femton minuter, så snabbt som möjligt, men efter annonsen var det ungefär en timmes väntetid. Vi var jätteglada över att det kom så mycket gäster. Vad sa folk? - De sa "vi bugar för er", "ni har gjort det bra", "vi är på er sida". Det var många som gav oss julklappar och vi kände ett jättestöd. Min fru grät flera gånger och jag grät med henne en gång. Men natten till juldagen förändrades allting igen. Då tände någon eld på familjens bil. Det blev droppen. Några dagar senare skrev Masoud Garakoei i en debattartikel i GT att familjen ger upp och säljer restaurangen och flyttar till hemlig ort: "Parasiterna vann och alla vi som tror på rättvisan förlorade". Men nu säger han:

Måste jobba

- Jag kan inte sitta hemma och vänta på att någon kommer och köper restaurangen. Så även om jag inte hittar någon personal så öppnar jag på måndag. Du kan väl inte jobba ensam? - Jag måste göra någonting, jag kan inte sitta hemma, då blir jag galen. Jag vill visa att jag öppnar, det spelar ingen roll om ingen kommer. - Nu vet jag att familjen är på säker plats, då är det lugnare för mig.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!