Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Masoud tackar för stödet mot mc-banditerna

Krögarparet Masoud och Shanhnaz Garakoei har fått överväldigande stöd efter artikeln i Expressen i onsdags. Men hotbilden tvingar dem att flytta till annan ort.
Hotade restaurangägaren Masoud Garakoei är rörd över allt stöd han fått efter sin artikel i Expressen.
Genomslaget har varit enormt.
- Nu känner jag att jag inte är ensam. Tack alla ni som hört av er och stött mig och min familj, säger han.
Det har varit ett omtumlande dygn med rader av tidnings-, radio- och tv-intervjuer och möte med justitieminister Thomas Bodström i TV4:s morgonsoffa. Där passade Masoud på att säga vad han menar behövs för att samhället ska komma tillrätta med kriminella grupper som Bandidos, som pressar pengar ur hederliga småföretagare: - Längre fängelsestraff för utpressarna, säger Masoud Garakoei. I tre år har han och familjen levt under ständigt hot efter att han polisanmält det kriminella gänget Bandidos som pressade honom på pengar för "beskydd". När familjens bil på juldagen brändes på parkeringen utanför radhuset i Göteborg tog orken slut. Familjen beslöt att överge sin persiska restaurang Kahansalar och flytta. - Vi har fått mycket hjälp av polisen. Men vad hjälper det när parasiterna som pressar oss på pengar får så korta fängelsestraff, säger Masoud.

Vill ha tuffare lagar

- Vi behöver bättre teknisk bevisning. Herrarna som håller på med organiserad brottslighet tjallar inte. Därför måste vi få ökade möjligheter till buggning, infiltration och avlyssning av mobiltelefoner, är justitieminister Thomas Bodströms besked till Masoud. De nya tuffare lagarna, som förmodligen träder i kraft 1 juli nästa år, hjälper dock inte familjen Masoud. - Vi vågar inte bo kvar i Göteborg. Vi orkar inte vara rädda längre. Detta trots att deras barn, en son på 12 år och en flicka på 6, inte vill flytta. - Vi vet aldrig när någon ska ge sig på dem. Vi vill bara leva ett vanligt liv.

Känns lättare

Masoud tillägger: - Jag trodde att Sverige var ett land där rättvisan inte vek ner sig för skumrasket. Tyvärr hade jag fel. Men nu vet jag i varje fall att vi inte är ensamma. Det gör att det känns lite lättare. Kommissarie Sven Alhbin på Göteborgspolisen hoppas att polisen trots allt ska få tag i dem som brände familjen Garakoeis bil. - Jag tror kanske att de där killarna har gjort en grej för mycket. Det här har ju lett till en väldig debatt och nu får de nog passa sig, säger Sven Alhbin.