Maskerade rånare slog till mot butik

Publicerad

Två maskerade gärningsmän har rånat en butik i Jönköping.

De tilltvingade sig cigaretter och ett kassaskrin.

– De hotade personalen med ett tillhygge, säger Maria Lavesson, vakthavande befäl vid polisen i Jönköping.

Vid 22.20-tiden larmades polisens till en matbutik i Tenhult i Jönköping.

– Det handlade om ett rån precis vid stängningsdags genomfört av två maskerade gärningsmän, säger Maria Lavesson.

Rånarna hotade personalen men någon form av tillhygge. De tvingade till sig cigaretter och ett kassaskrin innehållande en ännu okänd mängd kontanter.

– Exakt vad de var beväpnade med går vi inte ut med i nuläget.

Spärrat av

Rånarna flydde platsen till fots.

– Vi är på plats och håller förhör och vi har spärrat av butiken för teknisk undersökning. Vi söker också i närområdet med flertalet patruller, säger Maria Lavesson.

Ingen i butikspersonal ska ha kommit till fysisk skada vid rånet.

Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER