Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Maskerade män stal bil av tankande man

Hit kan du vända dig om du behöver slå larm.
Foto: Google maps

En man i 40-årsåldern blev tidigt på söndagsmorgonen bestulen på sin bil när han tankade bensin på en mack på Hisingen, Göteborg.

– Det är två maskerade och beväpnade män som hotar honom och stjäl hans bil, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i region Väst.

Larmet kom in till polisen klockan 04.50 på söndagsmorgonen.

På en mack på Arendalsvägen på Hisingen hade en man i 40-årsåldern blivit utsatt för brott. Mannen hade stannat för att tanka bensin när två män närmade sig honom.

– Det är två maskerade och beväpnade män som hotar honom och stjäl hans bil, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson.

– Det är oklart vilken typ av vapen det handlar om, fortsätter hon.

Spårades med app

Förutom bilen, en Audi av nyare modell, tilltvingade sig männen även en mobil och mannens plånbok. Mannen ska inte ha kommit till fysisk skada i samband med rånet, som polisen betecknar som grovt. 

– Bilen kunde spåras med hjälp av en app och en patrull anträffade den senare i Alafors. Den kommer att bärgas och genomgå en teknisk undersökning, säger Anna Göransson.

Händelsen rubriceras som grovt rån samt vapenbrott. Någon misstänkt gärningsman har vid 10-tiden på söndagen ännu inte påträffats.