Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Maskerad för hallickar och horor på uteställe

På lördag anordnas maskeraden "pimps and hoes", hallickar och horor, på utestället Berså i Göteborg.

Och de som klär ut sig till just det får komma in gratis, enligt information på eventets Facebook-sida.

– Det är osmakligt, säger Annie Simonsson, 18, som reagerat på eventet.

"Alla som kommer utklädda till Pimp eller Hoe har fri entré hela kvällen!".

Så står det på Facebook-eventet inför lördagens fest på utestället Berså i Göteborg. Temat för kvällen är "pimps and hoes", hallickar och horor, och besökarna uppmanas att klä ut sig.

Upplägget har fått Annie Simonsson, 18, och hennes kompisar att reagera.

– Det pågår en verklig verksamhet med prostitution och trafficking 800 meter bort i Rosenlund. Och med tanke på det tycker jag inte att det är rätt att skapa ett sånt här evenemang. Det är osmakligt och är att trampa på de som ligger ner. Det är att romantisera hela bilden av vad prostitution innebär, säger hon.

På reklambilden för eventet syns två män med hattar, solglasögon och rejäla rockar. Kvinnan i bakgrunden är klädd i klackar, underkläder och en jacka.

– Frågan är, hur ska man klä sig? Tanken är väl att man ska vara lättklädd. Men hur vill de att en hora ska se ut? undrar Annie Simonsson.

På fredagskvällen hade drygt ett par hundra personer tackat ja till eventet på Facebook. Totalt är omkring 30 000 personer inbjudna.

– Jag tror att många inte tänker så mycket på det. Jag tror inte att de som tackat ja har reflekterat över det hela. Berså är ett populärt uteställe för ungdomar. Då tänker man kanske inte på att det sker prostitution på riktigt några hundra meter bort. Jag tror att flera hade tackat nej om de hade reflekterat mer kring detta, säger Annie Simonsson.

"En vanlig maskerad"

Daniel Hennemann på Hennemann Events som anordnar temakvällen på Berså förstår inte kritiken som kommit upp, och menar att det är en vanlig maskerad.

– Alla har olika uppfattningar om saker och ting och om namnet. Men det har inget med prostitution eller så att göra. Om man kollar eventet och affischen så får man en bra känsla för vad det är för stuk, säger Daniel Hennemann.

Det är en lättklädd tjej på affischen. Hur ska man komma klädd?

– Själva bilden är på en lättklädd tjej men om man läser texten så står det att man kan komma utklädd till 50 cent till exempel. Men man kan komma hur man vill, det är maskerad, säger Daniel Hennemann.

50 cent säger du - men vad ska man ha på sig som tjej?

– Jag tänker mig en svart och beige leopardkappa kanske. Eller tänk dig Moulin Rouge, lite det stuket. Men du kan komma hur du vill, säger Daniel Hennemann.

Enligt honom kommer det inte finnas någon som står och bedömer kläderna - alla som är utklädda på ett eller annat sätt kommer in gratis.

– Vi har haft det här temat i flera år och folk kommer i allt möjligt, en gång var det någon som kom i en bamsedräkt. Det var rätt coolt. Så man kan komma som man vill, säger Daniel Hennemann.

Nattklubben Berså beklagar om lördagens fest tolkats negativt.

– Tyvärr är det några som tagit det på helt fel sätt och vi beklagar att de tycker att vi är respektlösa. Men det här har ingenting med pimps eller hoes att göra egentligen, det är en vanlig maskerad, säger Atte, en av arrangörerna på Berså.