Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mås flög i väg med polisens knarkbevis

Här är fler av dagens inrikes-toppnyheter.
Polisen skulle göra ett narkotikatillslag under Gothenburg Culture Festival.Foto: RUNGROJ YONGRIT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Måsen stal polisens bevis.Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES MAGNUS LILJEGREN

Polisen skulle göra ett narkotikatillslag under Gothenburg Culture Festival.

Men en mås nappade åt sig polisens bevis – och flög i väg med det misstänkta knarket.

– Det försvann upp i skyn med måsen, säger Camilla Fogelhamre, kommunikatör vid polisen i region väst.

Polisens särskilda spanare som jobbade mot narkotikabrott under Gothenburg Culture Festival fick motstånd från oväntat håll när de skulle ingripa vid Bastionsplatsen.

Där satt en kvinna och två män på en bänk och kvinnan i sällskapet rökte något som de civilklädda spanarna uppfattade som cannabis/hasch.

– När de skulle gå dit och ingripa såg de en annan man som satt en bit därifrån. Mannen uppfattade att det var poliser som gick mot personerna i närheten. Då slängde han i väg en påse, och poliserna hann se att den innehöll något som de bedömde vara narkotika, berättar Camilla Fogelhamre, kommunikatör vid polisen i region väst.

Samtidigt som mannen slängde i väg påsen fick han hjälp – från ovan. En mås lade sig i ingripandet och dök ner och nappade åt sig den misstänkta narkotikan.

Måsen flög i väg med bevismaterialet

När polisernas uppmärksamhet för ett ögonblick riktades mot den fräcka måsen hann mannen springa i väg från platsen.

Och påsen med bevismaterialet, den fick poliserna se försvinna upp i skyn.

Händelsen blev allmänt känd inom polisen under onsdagen.

– Mycket har jag hört under de år jag jobbat inom polisen, men aldrig något som liknar detta. Det är klart att det blir dråpligt när man ser det här framför sig, även om det handlar om ett allvarligt brott med narkotika, säger Camilla Fogelhamre.

Efter att måsen flugit i väg kunde poliserna fortsätt ingripandet och kvinnan som suttit och rökt på platsen frihetsberövades.

Hon blev misstänkt för narkotikabrott genom eget bruk.

– Vi lade inte ner några större resurser på att leta rätt på måsen. Det var lite svårt att följa efter och vi satte inte in helikopter på detta, säger Camilla Fogelhamre skämtsamt.