Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Martin köpte fel vagn – annonsen gör succé

Martin från Göteborg "överraskade" sin gravida flickvän genom att köpa en barnvagn på egen hand. Det uppskattades inte.
Foto: Privat
Nu försöker Martin kränga vagnen på Blocket – vilket har fått föräldrar att kikna av skratt.

Martin från Göteborg "överraskade" sin gravida flickvän genom att köpa en barnvagn på egen hand.

Det uppskattades inte.

Nu försöker Martin kränga vagnen på Blocket – vilket har fått föräldrar att kikna av skratt.

– Flickvännens min var obetalbar och svaret var att vagnen skulle tillbaka direkt, säger han.

En Blocket-annons från en besvärad man och småbarnspappa i Göteborg har fått många svenskar att skratta – och känna igen sig – de senaste dagarna.

Det handlar om ett förhastat barnvagnsköp som inte gick som förväntat. En man, Martin, köpte en barnvagn utan flickvännens vetskap, vilket hon inte riktigt uppskattade. Och nu ska vagnen säljas.

I annonsen skriver Martin:

"Helt ny vagn, inte rullat en meter, den dög tydligen inte här hemma. Färgen är skitsnygg i grön melerad men tydligen ville "vi" inte ha den färgen. "Vi" vill tydligen ha en buffalo i svart med någon ny form av bälte. Så har du en sådan så byter vi gärna!”

Ja, med ”vi” menar alltså Martin mamman i hushållet.


LÄS MER: Daniel säljer skörden av mördarsniglar på Blocket

Martins annons på Blocket.

Martin skriver vidare:

"Tydligen så ska man själv inte ta ett beslut om att överraska med en ny barnvagn till någon som vet vad hon vill ha. Får skylla mig själv! Det är en liggdel, sittdel, någon adapter till bilbarnstol som ingår. Någon form av åkpåse eller liknande var det också, allt som standard helt enkelt. Kom och köp denna nu så det blir frid i hemmet.”

Annonsen är på riktigt

Ingen vidare överraskning, med andra ord, och Martins misslyckade köp och efterföljande annons diskuteras just nu flitigt på Facebook.

"Haha, har ni sett denna annonsen. Stackarn som bara skulle överraska. Så fel det kan bli!” skriver en mamma i en barnvagnsgrupp på Facebook.

"Stackars kille. Men nu har han i alla fall lärt sig något", skriver en annan mamma.

Många undrar även om annonsen är på riktigt.

Och jo då – den är på riktigt. Och mamman, Cicci, var med på det hela.

– Det har plingat till i mobilen nästan oavbrutet sedan den kom upp och tyvärr har den även fått negativ uppmärksamhet då folk har skickat riktigt elaka kommentarer om tjejen. Hon och jag var helt överens om att skriva den! säger pappa Martin.

Har ni fått några bud?

Inte helt lyckat....

– Jag har fått många svar men många tror att den är på skämt och att vagnen inte finns, vilket den självklart gör och den är till försäljning. Det flesta svar är dock bara från positiva människor som tackar för ett gott skratt.

Är du förvånad över uppmärksamheten, och att många känner igen sig?

– Jag har fått många "stå på dig mannen" och "jag har varit med om exakt samma, överraska aldrig en gravid kvinna". Jag tycker själv inte att min annons är så speciell men kul att man kan glädja någon annan med den.


LÄS MER: 1400 påsar – med 70-talsnostalgi


"Vagnen skulle tillbaka direkt"

Parets barn, som ännu inte har fått något namn, beräknas till januari.

Många som ser Martins annons har undrat: Varför köpte han en barnvagn utan att fråga flickvännen först?

Och det finns ett svar, om än ett invecklat sådant.

– Jag fick ett tips av en kollegas kompis tjej om att det var en barnaffär som hade rabatt på en Britax-vagn och att just den vagnen var svart och grön, en kombination som jag vet att min tjej aldrig skulle godkänna då hon har ett stort intresse för IFK Göteborg. Jag pratade med försäljaren och skulle få en viss procent rabatt på just den vagnen. Jag kollade upp vad jag kunde tänkas förlora på affären då jag inte fick något öppet köp på den, säger Martin, och fortsätter:

– Vi har redan bestämt vilken vagn vi ska köpa och var helt överens om detta. Men jag såg min chans att få skoja till det och då gjorde jag det! Jag kom hem med vagnen innan henne en dag och ställde fint upp den i hallen och sa ”ta-da!"Hennes min var obetalbar och svaret var att vagnen skulle tillbaka direkt.