Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Märtha Louise talar ut – vill bli sambo med schamanen

Prinsessan Märtha Louise och Shaman Durek. Foto: DARYL HENDERSON/NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Shaman Durek och prinsessans Märtha Louise har varit på en kritiserad turné i Norge och Sverige den senaste veckan. Foto: LISE ASERUD/EPA/TT

Prinsessan Märtha Louise, 47 och nya kärleken Shaman Durek, 44, har väckt stor uppståndelse i Norden den senaste veckan.

Tillsammans har de varit ute på en ifrågasatt turné i Norge och Danmark, något som bland annat fått den norska kyrkan att slå bakut.

Nu lyfter Märtha Louise bladet från munnen och talar ut om framtidsplanerna med schamanen.

– Jag kan absolut tänka mig att bli sambo med Durek, säger Märtha Louise i en intervju med Svensk Damtidning.

När norska prinsessan Märtha Louise och Shaman Durek i helgen var i Köpenhamn för att besöka ett bröllop kommunicerade de med nyfikna som de brukar göra – via Instagram.

”Har det underbart tillsammans med min gudinna Märtha Louise på bröllop i Danmark. Supertaggad på vår turné. Att åka runt i Skandinavien är en sådan lycka. Vi kommer komma tillbaka och göra resten av turnén på andra platser på senare datum. Så välsignad att dela kärleken med så många.”, skrev Shaman Durek på sin instagram då.

Turnén som Durek refererar till är den kritiserade ”The princess and the schaman” (”Prinsessan och schamanen”, reds. anm).

Märtha Louise: ”Durek är min tvillingsjäl”

Många i Norden har under den senaste veckan med spänning följt paret under turnén, som och också tagit del av den kritik som har riktats mot paret, bland annat från den norska kyrkan.

Märtha Louise har tidigare varit sparsmakad med att kommentera sin kärlek i medierna, utan mest försvarat sig mot kritiken mot turnén. Men i samband med besöket i Köpenhamn har Svensk Damtidning intervjuat henne.

Shaman Durek och Märtha Louise i Köpenhamn. Foto: PPE/SIPA USA

I intervjun framgår det att det inte råder några tvivel på att Märtha Louise är förälskad. Deras koppling är själslig, menar hon.

– Durek är min tvillingsjäl. När jag mötte honom kändes det som om jag hade hittat hem. Våra själar kände igen varandra, säger Märtha Louise i intervjun.

Märtha Louise vill bo ihop med Shaman Durek

Men deras kärlek är inte enbart begränsad till det andliga, utan de har även gemensamma intressen, som att vara hemma, påta i trädgården, rida – och leka.  

– Jag har alltid varit väldigt lekfull, men jag har länge tryckt tillbaka det. Nu klättrar jag gärna i träd med mina barn, säger Märtha Louise i intervjun.

Just nu lever Märtha Louise och Durek inte tillsammans, utan har ett distansförhållande. Men i intervjun berättar Märtha Louise för första gången att hon hoppas att de två ska bo ihop.

– Jag kan absolut tänka mig att bli sambo med Durek, säger Märtha Louise.

Var och i sådana fall när är dock oklart.