Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Märtha Louise rättas av hovet efter missen

Märtha Louise under den kritiserade turnén. Foto: CARINA JOHANSEN / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Märtha Louise och Shaman Durek. Foto: DARYL HENDERSON / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

Märtha Louises storslagna arvegods Bloksberg är till salu. 

Utgångspriset ligger på omkring 40 miljoner svenska kronor.

Men nu visar det sig att försäljningen dras med fel – och norska hovet har nu fått rätta uppgifterna, skriver norska Se og Hør.

Det har stormat en hel del kring norska prinsessan Märtha Louise på senare tid. 

Hennes turné tillsammans med pojkvännen Shaman Durek Verett – som går under namnet ”Prinsessan och schamanen” – har fått utstå hård kritik.

Kritiken har bland annat riktats mot att turnén marknadsför hennes prinsesstitel. Något som väckt ont blod hos en del norrmän. En nyligen publicerad undersökning visar också att var fjärde norrman vill frånta henne titeln.

– Det har varit en lång resa för att acceptera mig själv, sa hon till norska Dagbladet samtidigt som hon brast ut i tårar.

Fel i formulär

Hon berättade också att titeln mer var något av ”en rolig grej”.

Nu visar det sig att informationen kring hennes försäljning av det storslagna arvegodset Bloksberg dras med en del fel, enligt norska Se og Hør. 

Felen handlar om formuleringar i det formulär som upplyser om fastighetens skick, formuleringarna kring värderingar och kontroller av fastigheten. Enligt dessa påstås att hovet utfört kontinuerliga värderingar och kontroller av jättegodset och att hovet också deltagit i underhåll av fastigheten

Arvegodset Bloksberg är till salu för 40 miljoner svenska kronor. Foto: JOHANSEN, ERIK / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

Något som alltså inte stämmer, enligt tidningen. I själva verket har hovet inte varit inblandade alls de senaste åren.

– Två punkter i formuläret är felaktigt formulerade och det beklagar prinsessan. Det vill vi nu rätta till, säger Guri Varpe, informationschef på norska hovet, till Se og Hør.

Tillhört kungahuset i generationer

Sommarhuset Bloksberg på ön Hankö utanför Fredrikstad i sydöstra Norge har varit i det norska kungahusets ägo sedan år 1947, då det köptes av den dåvarande kronprisen Olav. 

När Olav gick bort 1991 ärvde hans son kung Harald sommarstället, och 2001 överlät han fastigheten till sin dotter, prinsessan Märtha Louise.

Prinsessan har tillbringat många somrar i huset, men sedan 2018 har det varit känt att hon velat sälja arvegodset. Enligt norska TV 2 har prinsessan försökt göra sig av med egendomen på den ”hemliga bomarknaden”, men utan någon lycka. Varför hon nu lagt ut det till försäljning igen.

Boningshuset, som är på två våningar, byggdes 1918 och genomgick en större renovering på 80-talet. En gästflygel har tillkommit och även en 48 kvadratmeter stor saltvattenpool på tomten. Båthus med tillhörande flytbrygga finns också och en linbana löper från bryggan upp till huset, enligt norska TV 2.