Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Märtha Louise om vägvalet: ”Ingen ville jobba med mig”

Märtha Louise har fyllt 50.
Foto: CARINA JOHANSEN / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Pojkvännen Shaman Durek kunde inte fira med sin käresta på grund av coronapandemin.
Foto: ÅSERUD, LISE / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

Den norska prinsessan Märtha Louise fyller 50 år. 

I en intervju med norska NRK berättar hon om livets upp- och nedgångar.

– Pappa säger att ålder bara är en siffra, och han har mer erfarenhet än jag. ”Nu har du många bra år framför dig.” Så då tror jag på honom, säger prinsessan Märtha Louise.

För 50 år sedan föddes kung Haralds och drottning Sonjas första barn, Märtha Louise. På grund av rådande regler blev hon dock inte tronarvinge då kvinnor inte kunde ärva tronen. 

I en jubileumsintervju med den norska tidningen NRK berättar hon bland annat om sin spirituella sida som fått ta allt större plats, även i offentligheten. 

– När jag började med den andliga resan offentligt var reaktionen från nästan alla: ”Wow, vad är det?!?” De visste inte att jag var på det sättet. Ingen ville jobba med mig, det var ingen bra sak att bli associerad med mig, för jag var galen. Men sedan har det förändrats sakta men säkert.

Märtha Louise avsade sig sitt apanage för tio år sedan och har därför sedan dess arbetat, tjänat sina egna pengar och betalat skatt. 

Mycket har koppling till just det andliga och hon har skrivit böcker, öppnat healingcentrum och föreläst om den sin andliga värld. 

Lanserar helt nytt projekt 

Det har blivit en rad olika projekt och på 50-årsdagen lanseras hennes senaste: En bok om stickning. 

– För mig är det viktigt att göra projekt som gör mig glad. Jag tänker mer på det än om jag kommer bli kritiserad eller inte. Då hade jag aldrig gjort de sakerna som jag gjort. 

Den stora dagen kantas av jobb då böcker ska signeras, berättar hon för tidningen. Men under tisdagskvällen firades Märtha Louise av familjen på Bygdöy kungsgård. Pojkvännen, Shaman Durek Verrett är dock kvar i Los Angeles på grund av coronapandemin.