Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Märtha Louise och Durek berättar om dödshoten

Märtha Louise har flera gånger sagt att Durek Verrett är hennes själsfrände.
Foto: DARYL HENDERSON / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
När pandemin är slut är målet för Märtha Louise och hennes tre döttrar att flytta till USA.
Foto: ÅSERUD, LISE / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

Norska prinsessan Märtha Louise och hennes pojkvän Durek Verrett har dejtat sedan 2019. 

Nu berättar de i sin första gemensamma tv-intervju i USA om rasismen och dödshoten som riktats mot dem. 

– Innan jag träffade Durek trodde jag inte att det fanns rasism i Norge på det sättet, säger Märtha Louise i programmet Tamron Hall Show.

Det var i maj 2019 som Märtha Louise tillkännagav sin relation med schaman Durek Verrett. Hon la då ut ett Instagraminlägg med en kärleksförklaring till sin nya pojkvän. 

”När du träffar din tvillingsjäl, så vet du. Jag har haft turen att ha träffat min. Shaman Durek har förändrat mitt liv, som han gör med så många”, gick det att läsa då

Sedan dess har de två varit ett par trots långa perioder av distansförhållande, inte minst under corona. Shaman Durek har spenderat den största delen av pandemin i Los Angeles och Märtha Louise har varit i Norge. 

Nu har paret gjort sin första gemensamma intervju i amerikansk tv, när de gästade ”Tamron Hall Show”. Där berättade de om helt andra utmaningar – rasismen och dödshoten de mottagit. 

– Att komma in i hennes liv som en svart person och schaman, det var många som inte gillade det och många av meddelandena jag får har handlat om det. De vill inte se oss tillsammans och det kommer från båda sidor, säger Durek Verrett i intervjun.

Sa att han skulle lämna henne 

Reaktionerna från allmänheten har varit så påtalgliga att Märtha Louise till och med sagt att han borde lämna henne om det blir för mycket. 

– Jag tittade in i hennes ögon och hon grät. Jag sa: ”Jag kommer gå igenom eld med dig. Jag kommer gå igenom is med dig. Jag kommer gå igenom vad som en kommer i vår väg för vår kärlek kan stå emot allt, säger Durek Verrett i programmet. 

Nu arbetar Märtha Louise och Durek Verrett för att utbilda och hjälpa folk att förstå mekanismerna bakom rasism.

– Innan jag träffade Durek trodde jag inte att det fanns rasism i Norge på det sättet, för vi är alla en öppen, glad familj. Men det är inte många personer som inte är vita i Norge, säger Märtha Louise. 

Planerna på att ta med barnen och flytta ihop med schamanen i Los Angeles finns fortfarande, även om mycket tid även i framtiden kommer spenderas i Norge. 

Se också: