Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Märtha Louise avslöjar: Så träffade jag schamanen

Det här är den norska kungafamiljen
Mer än ett år sedan Märtha Louise och schamanen Durek offentliggjorde sin kärlek.
Foto: DARYL HENDERSON / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Gemensam bekant fixade första dejten mellan Märtha Louise och schamanen Durek.
Foto: MEGA/IBL
Märtha Louise berättar i ny podd om hur hon träffade schamanen Durek Verrett första gången.
Foto: CARINA JOHANSEN / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

En amerikansk livsstilspoddare ordnade den första dejten mellan norska prinsessan Märtha Louise och hennes blivande pojkvän, schamanen Durek.

Det var starten på den uppseendeväckande relation som skakat Norge.

Märtha Louise berättar om deras första möte i podden ”Almost 30”.

I mer än ett år har prinsessan Märtha Louise, 48, och schamanen Durek Verrett, 45, varit ett par. Han är enligt egen utsago schaman, andebesvärjare, i sjätte generationen – och hon är känd för sin påstådda förmåga att kommunicera med andar och änglar.

Det blivande kärleksparet introducerades för varandra av den gemensamma vännen Lindsey Simcik som tillsammans med en kollega driver den amerikanska livsstilspodden ”Almost 30”, rapporterar norska Dagbladet. 

”Du måste träffa honom”

– Hon sa: ”Den enda människa jag har känt en sådan öppning med är schamanen Durek. Du måste träffa honom, jag ser en koppling mellan er två”, berättar Märtha Louise i vännens podcast och fortsätter:

– Jag tänkte: Är det affärer eller vilket slags koppling är det?

Lindsey Simcik ville arrangera en dejt. Men Märtha Louise befann sig i Norge och Durek  i Los Angeles så det dröjde innan de möttes. Prinsessan säger att han var lite tillbakadragen under deras första träff.

– Till slut besöker jag honom i hans hem. Jag går in i rummet. Jag ser honom och säger: ”Jag känner dig redan”, säger Märtha Louise i podden. 

Kände varann i tidigare liv

Schamanen Durek sa senare i en intervju att de verkligen hade känt varandra tidigare – nämligen i Egypten i ett tidigare liv där han var farao och hon drottning.

Märtha Louise berättar i podden att djup vänskap utvecklades redan efter första mötet. De talade ofta i telefon och träffades så ofta de kunde.

Det var starten på en kärleksrelation som ledde till jätterubriker i Norge – och ”ställde hela Norge på huvudet” som en norsk tidning uttryckte det. 

Den 12 maj förra året meddelade Märtha Louise på Instagram att hon hittat en ny kärlek. Därmed var hennes singeltillvaro slut, tre år efter den uppslitande skilsmässan från Ari Behn 2016.

”Glad och välsignad”

”Han omfamnar hela mig utan frågor eller rädsla. Han får mig att skratta mer än någon annan och har den djupaste visdom att dela. Jag känner mig så glad och välsignad för att han är min käraste”, skrev prinsessan på Instagram.

Den nye pojkvännen ville inte vara sämre och publicerade senare också han en glödande kärleksförklaring på Instagram:

”Till min gudinna, min käraste prinsessa Märtha Louise. Tusen tack för att du hjälper mig att bli en bättre man.”

Kritik och kontroverser

Deras relation kantas av ständiga kontroverser. Norska medier har bland annat skrivit om att han avslöjat detaljer om deras sexliv, hur han försökt tvinga sin expojkvän Hank Greenberg till tystnad och om att han inte bjöds in till hovets julfirande.

Durek har i sin tur anklagat det norska folket för rasism, kallat medierna för mobbare och berättat att han utsatts för dödshot.

Hans planerade bok stoppades både i Norge och Sverige på grund av att den innehöll kontroversiella åsikter om cancer och andra sjukdomar. Han har också fått kritik i år för att han tipsar om ”andliga och naturliga sätt att skydda sig mot coronaviruset”.

TV: Schamanen som fick prinsessan på fall

Märtha Louise och Schaman Durek träffades via en gemensam vän