Dubbelmordet ska ha ägt rum i den lilla orten Millicent, cirka 40 mil sydöst om Adelaide. Foto: Google maps
Dubbelmordet ska ha ägt rum i den lilla orten Millicent, cirka 40 mil sydöst om Adelaide. Foto: Google maps

Mark-man mördade fru och svärmor i Australien

Publicerad

En svensk man, ursprungligen från Marks kommun, väntar på en dom om dubbelmord i Australien.

Mannen gick själv in på polisstationen och erkände att han mördat sin fru och hennes mamma.

Mordet inträffade torsdagen den 11 maj i den 53-åriga mannens hem, som han delade med sin 63-åriga fru och 84-åriga svärmor på den lilla orten Millicent, cirka 40 mil sydöst om Adelaide.

Först måndagen veckan därpå anmälde mannen sig själv till polisen på stationen i Berri, 44 mil från hemmet.

– Han meddelade att vi kunde hitta kropparna efter två människor på den adressen och strax efter att polisen kontrollerat uppgifterna fann vi de två kvinnorna, säger Mark McEachern vid Berris polisstation till The Advertiser.

Från Mark

Orsaken till morden är ännu så länge oklart, men enligt polisen i Berri har våld förekommit i hemmet tidigare.

– Vi försöker fortfarande fastställa om han bodde på adressen nu eller om han bara var på besök, säger den australiska polisen som nu efterlyser information om var 53-åringen befann sig under de fyra dagarna mellan mordet och erkännandet.

Den mordmisstänkte mannen kommer ursprungligen från Marks kommun men lämnade Sverige för många år sedan. Han var på besök i hemorten 2012 och har fortfarande anhöriga i Sverige, skriver Borås Tidning.

Mannen erkände inför australisk domstol den 21 juni och om han döms för dubbelmordet väntar livstids fängelse.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER