Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mariette om Diggiloo-turnén: ”Världens bästa sommarjobb”

Mariette Hansson.
Marika Carlsson, Kamferdrops, David Lindgren och Mariette. Artister på inspirationsresa till Portugal. Diggilooo 2018.Foto: Kristofer Sandberg
Diggilooogänget i Portugal.Foto: Kristofer Sandberg

Mariette sågs senast i Melodifestivalen med låten ”For you” och hon har just släppt en ny singel.

I sommar åker hon ut på turné med Diggiloo-gänget.

– Det känns väldigt glädjefyllt, det är ett superhärligt gäng som jag precis har börjat lära känna, säger Mariette Hansson och konstaterar att hon är lycklig varje dag hon får hålla på med musik.

Diggiloo-turnén har blivit en institution i Sommarsverige med olika artistkonstellationer och spelningar varje år runtom i landet. I år är det 15 år sedan showkonceptet drog i gång. Första uppsättningen var i Båstad 2003 och blev direkt en succé.

Mariette Hansson, 35, är en av de artister som medverkar i årets upplaga av Diggiloo – tillsammans med bland andra Charlotte Perrelli. 

”Så jäkla kul”

– Musiker och artistkollegor har sagt att det är så jäkla kul att vara med, att man åker runt som en familj och har världens bästa sommarjobb tillsammans. Så jag tackade ja när jag fick frågan, säger hon.

Att få samarbeta och sjunga med andra artister lockar också.

Mariette har medverkat tre gånger i Melodifestivalen – senast i år med låten ”For you”.Foto: Kristofer Sandberg

– Det är väldigt glädjefyllt när vi ses allihop. Det är ett superhärligt gäng som jag precis börjat lära känna. Alla har sitt unika uttryck, både musikaliskt och som människor, och i och med att alla älskar vad de gör blir det en väldigt bra stämning, förklarar Mariette.

Gitarrist på Tommy Nilsson-turné

Några av de medverkande känner hon sedan tidigare.  

– Jag har spelat med Ola Salo och 2006 var jag gitarrist och körsångerska på Tommy Nilssons turné, berättar hon.

Artisterna i årets Diggiloo

Charlotte Perrelli 

David Lindgren 

Mariette 

Marika Carlsson

Ola Salo 

Kamferdrops

Mendez

Christer Björkman

Ida Redig 

Tommy Nilsson

Mariette Hansson kommer från Harplinge utanför Halmstad och blev känd för den stora publiken när hon deltog i "Idol" i TV4 2009 och kom fyra i tävlingen. 

 

LÄS MER: Stjärnorna som kommer till Way out west 

 

Hon har också varit gitarrist i Magnus Ugglas krogshow och spelat med Ace Wilder, både som gitarrist och körsångerska. Tre gånger har hon varit med i melodifestivalen – 2015, 2017 och i år när Mariette gick till final och slutade femma med låten ”For you”. Hon har just släppt en ny singel, ” Time to spare”.

Artisterna i årets Diggiloo på inspirationsresa till Portugal.Foto: Kristofer Sandberg

”Lycklig varenda dag”

– Jag är lycklig varenda dag jag kan få syssla med musik. Mitt liv har sett ut så hittills, det är aldrig riktigt säkert, utan man lever ett halvår till ett år framåt i tiden. Sedan vet man inte så mycket mer. Kämpandet och strävandet är en stor del av artistskapet och livet som musiker. Det är viktigt att rå om sina mål och drömmar, säger hon och fortsätter:

– Mina drömmar handlar bara om att fortsätta släppa musik, spela mycket live och att kunna turnéra framöver på egen hand.

Diggiloo turnéplan

Malmö 4 juli

Hok 6 juli

Ulricehamn 7 juli

Borgholm 12 juli

Bromölla 13 juli

Halmstad 14 juli

Rättvik 20 juli

Bispgården 21 juli

Umeå 22 juli

Göteborg 26 juli

Åmål 27 juli

Kristinehamn 28 juli

Västervik 29 juli

Vagnhärad 2 augusti

Karlsborg 3 augusti 

Båstad 4 augusti

Ystad  5 augusti

Lidköping 10 augusti

Motala 11 augusti 

Strömsholm 12 augusti 

Bollnäs 17 augusti

Stockholm 18 augusti