Marie-Louise död innan tåget träffade henne

GÖTEBORG. Lokföraren slog till bromsarna direkt när han såg kvinnan på spåret.
Men det var för sent.

FAKTA

Så beskrivs Mr X

Cirka 60 år.
Nordiskt utseende.
Kraftigt byggd, cirka 180 cm lång.
Gråvitt hår och skägg i skepparkrans.
Klädd i vit t-shirt, vit väst och vita byxor.

Bar en grön väska över axeln.

Marie-Louise Hake, 49, kördes över av ett tåg i Olskroken i Göteborg den 22 augusti. Polisen är övertygad om att hon först mördats och därefter placerats på rälsen. Polisen har inga klara bevis, men tror att Marie-Louise Hake, 49, mördats innan tåghjulen krossade hennes kropp. Trebarnsmamman dog den 22 augusti. Hennes svårt sargade kropp hittades på spåret vid Olskroken i Göteborg. Trots rättsläkarnas svårigheter att fastställa dödsorsak anade polisen snart att det inte var självmord. - Omständigheterna gör att vi inte kan se det som något annat än mord, säger PO Johansson på spaningsroteln.

Allt på väg ordna sig

De närmast anhöriga är av samma uppfattning. Marie-Louise var inte en självmordskandidat. Hon hade just blivit farmor och fått en ny lägenhet. Allt började ordna sig. Och det finns ingen bra förklaring till att hon låg stilla på spåret innan hon blev överkörd. - Att hon själv medvetet skulle ha lagt sig där stämmer inte med de uppgifter vi har, säger kommissarien. Snart började en mängd rykten spridas - flera av dem felaktiga. Här är vad man vet: Marie-Louise rörde sig i missbrukarkretsar. Hon lämnade sin lägenhet på Sjusovaregatan i Kortedala mitt på dagen den 22 augusti och tog spårvagnen till Olskroken för att träffa sina kompisar. Gänget satt ofta i närheten av spårområdet och drack. Ibland gick någon upp bland spåren för att kissa. - Det finns en vittnesuppgift som säger att en man har pratat med offret strax innan hon försvann därifrån. Det är vad vi har att gå på, säger PO Johansson.

Knappast ett rån

Trots intensiva efterforskningar har mannen inte återfunnits. - Nej, han är inte identifierad, även om vi har fått en del uppslag, säger kommissarien. Marie-Louise sa till gänget att hon skulle kissa, och lämnade dem. Halv fyra på eftermiddagen hittades hon död på spåret. Hon hade pengar på sig, så det var knappast ett rån. Och hon var inte särskilt påverkad.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!