Marie Karlsson, 31, började skaka när hon fick höra om Camilla Läckbergs inlägg. Foto: PrivatMarie Karlsson, 31, började skaka när hon fick höra om Camilla Läckbergs inlägg. Foto: Privat
Marie Karlsson, 31, började skaka när hon fick höra om Camilla Läckbergs inlägg. Foto: Privat
Camilla Läckberg beslutade sig för att hjälpa Marie Karlsson få tillbaka sina följare. Foto: IBLCamilla Läckberg beslutade sig för att hjälpa Marie Karlsson få tillbaka sina följare. Foto: IBL
Camilla Läckberg beslutade sig för att hjälpa Marie Karlsson få tillbaka sina följare. Foto: IBL
Så här skriver Camilla Läckberg på sitt Instagramkonto. Foto: Skärmklipp InstagramSå här skriver Camilla Läckberg på sitt Instagramkonto. Foto: Skärmklipp Instagram
Så här skriver Camilla Läckberg på sitt Instagramkonto. Foto: Skärmklipp Instagram

Marie får hjälp av Camilla Läckberg

Publicerad

Marie Karlsson, 31, fick kontot för sitt inredningsföretag hackat och tappade 14 000 följare.

Då beslutade författaren Camilla Läckberg att engagera sig – och uppmanar i ett Instagraminlägg sina följare att hjälpa Marie.

– Jag började skaka och grina. Det känns som en revansch, säger Marie Karlsson.

Marie Karlsson, 31, från Deje i Värmland har tidigare berättat om att Instagramkontot som tillhör hennes inredningsföretag hackats. 

– Det har varit min plattform för att nå ut till mina kunder. Jag har aldrig betalat för stora annonser, de pengarna har inte funnits, sa Marie Karlsson då.

Hon startade då ett nytt konto, som under måndagsförmiddagen hade nått 5 000 följare.

Nu beslutar författaren Camilla Läckberg, efter att ha läst artikeln, att engagera sig för Marie Karlsson.

I ett inlägg på sin Instagram uppmanar hon sina 200 000 följare att hjälpa Marie att få tillbaka sina.

https://www.instagram.com/p/BhoTZbUnaRc/?hl=sv&taken-by=lackberg

”Jag började följa nu, och vi borde väl kunna skrapa ihop lite (mycket) följare ytterligare här bland er mina fantastiska Instagramvänner med stora hjärtan. Och sprid ni också. Lite extra motivation: Det antal följare hon har klockan 21.00 i kväll - den summan skänker jag till Barncancerfonden”, skriver hon bland annat.

”Känns overkligt, som en revansch”

– Jag fick ett meddelande från en vän som hade sett det. Jag förstod först inte. Jag började skaka och grina. Det känns overkligt, som en revansch. Helt fantastiskt att hon vill hjälpa en sån liten som mig, säger Marie Karlsson.

Vid 21-tiden på måndagen har hon fått nästan 15 000 följare.

– Jag finner inga ord. Jag måste åka hem och nypa mig i armen. Jag skrev till henne och sa tack, då svarade hon att vi kvinnor måste hålla ihop. Jag tänker att det är så sant, det är precis det vi måste göra, säger Marie Karlsson.

Nu vill hon matcha Camilla Läckberg och också skänka pengar.

– Jag vill komma på något. Jag är en liten företagare, ekonomin är inte så bra i början, men jag ska försöka komma på någon lösning, säger Marie Karlsson.

Christian Börjesson
Christian Börjesson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER