ÄNLIGEN FRAMME. Hemma är killarna i Vake-WIT stjärnor. 16-årslaget tillhör Georgiens bästa. Nu vill de även bli stjärnor i Gothia Cup. "Vi vill bli mästare! I år tar vi hem segern, även om det kommer att bli tuft", säger George Georgadze. EN SVETTIG RESA. Allting började långt nere vid Svarta Havets östkust. Fem dygn senare var bussen framme. Foto: Jan Wiriden/GRAFIK: Jöns Mellberg
ÄNLIGEN FRAMME. Hemma är killarna i Vake-WIT stjärnor. 16-årslaget tillhör Georgiens bästa. Nu vill de även bli stjärnor i Gothia Cup. "Vi vill bli mästare! I år tar vi hem segern, även om det kommer att bli tuft", säger George Georgadze. EN SVETTIG RESA. Allting började långt nere vid Svarta Havets östkust. Fem dygn senare var bussen framme. Foto: Jan Wiriden/GRAFIK: Jöns Mellberg

Maraton-resan

Publicerad
Uppdaterad
GÖTEBORG. Fem dygn i buss. 550 mil. Nonstop.
Slutmål: Gothia Cup.
Vake-Wit från Georgien är på plats.
- Vi har sovit hela tiden sen vi kom, säger George Georgadze i Vake-WIT:s 16-årslag.
Via Danmark och Dana Cup har det georgiska laget Vake-WIT - med 60 spelare, från tre olika åldersklasser och fyra ledare - anlänt till Göteborg och Gothia Cup.
Efter fem dygn och 550 mil i buss.
De stannade för att äta eller gå på toaletten. Sov gjorde de på bussen.
Killarna kommer från en fattig del av Georgiens huvudstad Tbilisi. För att över huvudtaget ha råd att åka till Göteborg, fick de ta bussen. Flyget var för dyrt.
- Det har varit en väldigt lång resa. Bussen bara körde och körde, man undrade om vi någonsin skulle komma fram, säger George Georgadze, som spelar i 16-årslaget.

I fjol pajade bussen

I år nådde de i alla fall sitt mål. Värre var det för några år sedan.
Då pajade bussen. Laget hann inte till Göteborg i tid och missade hela Gothia Cup.
I år är de här - och de är här för att vinna.
Två andraplatser och en tredjeplats har de på meritlistan från Gothia Cup.
Caroline Stenman

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER