Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mannerströms succé – får stort miljonregn

Pengarna strömmar in för Leif Mannerström.
Foto: TT NYHETSBYRÅN
Restaurant Kometen såldes under förra året av Mannerström och Christer Johansson.
Foto: ANDERS YLANDER
Pengarna under 2017 kom från flera olika håll.
Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL

Leif Mannerström har fyllt 78 år men tjänar mer pengar än någonsin tidigare, visar en sammanställning som Dagens Industri gjort.

– Det har gått bra, absolut. Vi har alltid strävat efter en trygg ålderdom, jag och min fru, och det har vi nu, säger Mannerström.

Pengarna strömmade in från ett antal källor under 2017:

Försäljningen av Restaurant Kometen. Dagens Industri uppger att ägarbolaget, som Mannerström och Christer Johansson har tillsammans, efter försäljningen delade ut tio miljoner kronor till sina ägare.

Hans eget bolag Mannerström Restaurangkonsult ökade omsättningen kraftigt och gav en vinst på 5,3 miljoner kronor. Här handlar det bland annat om försäljning av matprodukter, böcker med mera.

Har gått ner i arbetstid

Utöver detta har Mannerström en ägarandel i en restaurang på Arlanda flygplats och arbetar åt TV4 med ”Sveriges Mästerkock”.

– Det har varit goda år, inte minst det sista, konstaterar Mannerström när vi ber honom kommentera boksluten.

Vad gör du med alla pengar?

– Jag stoppar dom i madrassen, jag har många madrasser, haha. Nä, men en del av pengarna lägger jag på min gård i Tvärred 

– Jag har jobbat hårt i 62 år och har alltid strävat efter en trygg ålderdom för mig och hustrun (Lllian), och det har vi nu.

Tar du lite lugnare nu sedan ni sålde ”Kometen”?

– Ja, jag har gått ner på halvtid, nöjer mig med att jobba åtta timmar om dagen numera. Nu hinner jag njuta en del hemma på gården, i dag har jag varit ute och plockat svamp.

Leif Mannerström.
Foto: LENNART REHNMAN / GT/EXPRESSEN

Saknar krögarlivet

Mannerström erkänner dock att han saknar det dagliga livet med att driva krog.

– Det gör jag, det har varit mitt sätt att leva. 

Funderar du på att köpa nån ny krog?

– Alltså, jag stänger inte dörren för det. Skulle det dyka upp något som känns intressant och spännande så kan det allt bli så, vi får se.

Mannerström har drivit en mängd stjärnkrogar i främst Göteborg. Sjömagasinet förvandlades under hans ledning till en lyxkrog och lockade i stort sett alla digniteter som var på besök i staden.

Närmast väntar tv-inspelningar för en ny säsong av ”Sveriges Mästerkock”.

– Vi börjar med auditions i helgen sen blir det full fart. Innan dess hoppas jag hinna med några fler besök i svampskogarna.

Nästa månad släpps Mannerströms memoarer som skrivits av Jesper Aspegren.

– De är klara och har skickats i väg för tryckning.