Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mannerströms ilska mot fiskfifflet i miljonklassen

Leif Mannerström, 79, är en av Sveriges mest välkända krögare.
Foto: TT NYHETSBYRÅN
Fem personer misstänks ha stulit och sålt vidare fisk och skaldjur från Göteborgs hamn för miljonbelopp.
Foto: Shutterstock

Fem personer misstänks ha stulit och sålt vidare fisk och skaldjur från Göteborgs hamn för miljonbelopp. Bland köparna av de illegala råvarorna misstänker polisen att Göteborgsrestauranger finns, skriver Göteborg-Posten.

Något som får stjärnkrögaren Leif Mannerström att reagera starkt.

– Restaurangerna ska namnges, av med skygglapparna, säger han till tidningen.

Det finns en svart marknad för fisk och skaldjur – och den omsätter miljoner. Just nu pågår en polisutredning gällande stöld och häleri och misstänkta är fem tidigare anställda vid Göteborgs hamn. De tros ha stulit havsdelikatesser för över en miljon kronor, skriver GP.

Det ska röra sig om stölder som har pågått i över ett års tid från ett företag i Göteborgs fiskhamn.

Och bland köparna av stöldgodset misstänker polisen att det bland annat förekommer restauranger i Göteborg.

– Vi har bra utredningsmöjligheter att komma åt dem som även har köpt stöldgodset, säger Martin Peterson, utredare vid Citypolisen, till GP.

Mannerström: ”Oseriösa”

Leif Mannerström, 79, är en av Sveriges mest välkända krögare. Han har bland annat drivit stjärnkrogen Sjömagasinet i Göteborg i två decennier. Mannerström har varit jury i det populära TV4-programmet ”Sveriges mästerkock”, men annonserade nyligen att han nu spelar in sin sista säsong som domare. Krögaren har skrivit flera kokböcker på temat fisk och skaldjur.

Leif Mannerström med jurykollegan i ”Sveriges Mästerkock” Markus Aujalay.
Foto: YLWA YNGVESSON

Och han vill inte se någon pardon när det kommer till restauranger som beblandar sig med stöldgods.

– Det är ganska oseriösa restauranger som köper det kan jag tänka mig, konstaterar Leif Mannerström för GP och säger vidare:

– Restaurangerna ska namnges, av med skygglapparna.

Den pågående utredningen planeras att vara klar under hösten. Om åtal väcks blir det först i början av nästa år, skriver GP.