Jenny, 19 år, blev 18-åringens offer: "Det här är något jag inte önskar min värsta fiende.
Jenny, 19 år, blev 18-åringens offer: "Det här är något jag inte önskar min värsta fiende.

Mannen som våldtog Jenny blev våldtagen

Publicerad

OBS! Följande artikel publicerades den 20 dec 2005 och är alltså mer än åtta år gammal. I dag sprids den som ny på sociala medier, framförallt Facebook och GT vill alltså uppmärksamma läsarna på detta.

HÄR ÄR ARTIKELN FRÅN 2005:


GÖTEBORG. Den 18-årige misstänkte våldtäktsmannen kan ha blivit våldtagen.

18-åringen, som är en av de åtalade för den brutala våldtäkten på Jenny, 19, blev själv ett offer.
En 36-årig manlig medpatient begärdes häktad i går.

 

Rättpsykiatriska kliniken i Göteborg.
Nyårsafton 2004 blev Jenny våldtagen och svårt misshandlad på Hisingen i Göteborg. Fyra ungdomar åtalades, och den 18-åring som anses ha varit den mest aktive våldtäktsmannen genomgår nu en stor rättspsykiatrisk undersökning.

Våldtogs på toalett

Sent i lördags kväll ska 18-åringen ha blivit våldtagen av en medpatient på en toalett på häktesavdelningen. Både läkare och polis kallades till platsen. - De ringde till mig eftersom jag hade jouren. Jag kan ju se till att man vidtar de åtgärder som behövs, säger överläkare Anders Manhem.

Chockades

Enligt vad Expressen erfar var 18-åringen medtagen och chockad efteråt. Den misstänkte gärningsmannen är en 36-åring som sedan tidigare är misstänkt för bland annat grov stöld. Han hade nyligen genomgått en mindre rättspsykundersökning.

Begärdes häktad

Mannen fördes till polishuset där han förhördes strax före klockan två natten till söndag. En dryg timme senare anhölls han. I går begärdes 36-åringen häktad misstänkt för våldtäkt och övergrepp i rättssak. Hans advokat Peter Ekelund ville inte kommentera fallet, och utredande poliser och kammaråklagare Anette Wiberg-Koffner är mycket förtegna. Enligt uppgift till Expressen nekar 36-åringen till brott.

Blir förskräckt

Jenny blir förskräckt när hon får höra vad som hänt, och hon är inte ens i närheten av tankar som "Nu fick han vad han förtjänade!" - Nej, det här är något som jag inte ens önskar min värsta fiende, säger hon. Och det här var din värsta fiende? - Ja, precis.

Jan Sprangers
Jan Sprangers

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER