Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mannen slogs ihjäl – med adventsstjärna

Här hittades den dödade mannen.
Foto: Polisen
Foto: Polisen
En kvinna och en man åtalas misstänkta för att ha slagit ihjäl honom med en adventsstjärna.
Foto: Polisen

KIL. Mannen i 30-årsåldern dog efter att ha hittats svårt misshandlad i kylan - endast iklädd kalsonger.

Nu åtalas en kvinna och en man misstänkta för att ha slagit ihjäl honom med en adventsstjärna.

Dagen efter ringde den misstänkte mannen sin mamma: "Nu är det nog kört för mig."

I mars hittades en man i 30-årsåldern medvetslös och svårt misshandlad utanför en skola i Kils kommun. Personen som hittade honom var på väg för att lämna sitt barn på en förskola som ligger i anslutning till skolan. Föräldern larmade då polisen.

– Mannen är synnerligen skadad, det handlar om livshotande skador, sade polisens presstalesman Tommy Lindh, till GT i samband med att mannen hittades.

Polisen sa direkt att han inte skulle ha kunnat tillskansa sig själv. Han fick vårdas på intensivvårdsavdelningen på Karlstads sjukhus men skickades sedan vidare till Universitetssjukhuset i Örebro då han svävade mellan liv och död. Mannen avled av de allvarliga skadorna.

Släpade ut honom

Två personer kunde snart gripas, en man och en kvinna i 35-årsåldern. På fredagen åtalades de misstänkta för mord. Enligt åtalet ska de ha varit i kvinnans lägenhet. De misstänkta i 35-årsåldern ska då ha slagit och sparkat mannen i 30-årsåldern i huvudet med hjärnskador och blödningar som följd. Därefter släpade de ut den skadade mannen ur bostaden och lämnade honom utan kläder. Han var därför kraftigt nedkyld när han hittades vilket orsakade hjärt- och lungskador samt förfrysningsskador.

Enligt åklagaren har de därmed orsakat hans död.

"Hänsynslöshet"

Åklagaren skriver även i åtalet att de åtalade "vid gärningens begående visat synnerlig hänsynslöshet och gärningen har orsakat synnerligt lidande".

De åtalade säger i förhör att allt började efter att mannen i 30-årsåldern slog kvinnan. Därefter minns inte kvinnan något. När hon vaknade var offret borta. Den medåtalade mannen var då i lägenheten och berättade vad som hänt. Hon förnekar brott.

Han har i förhör berättat att offret puttades ner från sängen där han låg. Han slog honom med två knytnävslag i ansiktet och sedan två-tre gånger med en adventsstjärna. Han säger också i förhör att kvinnan ska ha sparkat offret i ryggslutet. Därefter ska offret ha kastats ut, endast iklädd kalsonger.

Dagen därpå ringde han sin mamma sa: " mamma nu är det nog kört för mig, jag blir nog anhållen, för jag och (den mordåtalade kvinnan) har misshandlat en man", enligt ett förhör med hans mamma.