Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mångmiljardären Thon, 96: Så håller vi glöden vid liv

Tre nyheter att hålla koll på i dag.
I sommar så gifte sig paret.Foto: BERIT ROALD / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Norrmannen Olav Thon äger över hundra köpcentrum, ett stort antal hotell och omkring 350 fastigheter i Oslo. Thon-gruppen är Norges största fastighetsägare.Foto: BJÖRN LINDSTEN

Mångmiljardären Olav Thon, 96, och Sissel Berdal Haga, 79, har varit ett par i över 30 år.

Under midsommaren 2019 tog de inte längre så unga tu ett stort steg i sin relation och blev man och hustru.

I ett tv-klipp i Nettavisen berättar de hur de gör för att hålla glöden vid liv vid så hög ålder.

Norrmannen Olav Thon äger över hundra köpcentrum, ett stort antal hotell och omkring 350 fastigheter i Oslo. Thon-gruppen är Norges största fastighetsägare.

För två år sedan berättade han i GT att han fortfarande arbetade tio timmar per dag. Då hade han nyligen köpt Tanums shoppingcenter och satsade på att bli kungen av E6. Sedan tidigare ägde han även Torp, Nordby i Uddevalla och tio andra köpcentrum i Sverige.

Efter att Olav Thon och Sissel Berdal Haga varit ett par i över 30 år gifte de sig på midsommarafton. Vigseln pågick i 20 minuter och hölls på det 4,5-stjärniga lyxhotellet Hotel Bristol i Oslo. Hotellet var det första som Olav Thon köpte på 70-talet och han beskriver det som ett ”hem”, enligt Dagbladet.

”Kärlek är omsorg”

Sissel Berdal Haga är bland annat designansvarig och styrelseordförande inom Thons koncern.

I en intervju med norska Nettavisen får paret frågan hur de håller glöden vid liv trots sin höga ålder. Thon svarar:

– För mitt vidkommande så är kärlek omsorg. Om man hyser omsorg för varandra så kommer kärleken naturligt inte bara bevaras utan också växa.

Sissel Berdal Haga fyller i:

– Om man ska prata glöden, förälskelsen, så hjälper det att Olav är så duktig på att hitta på saker och med små medel visa att jag betyder mycket för honom. Det är viktigt att spendera mycket till tillsammans. Vi känner alltid glädje i att vara med varandra. Ju mer desto bättre.

96-årige Thon säger sedan med glimten i ögat:

– Och så är det viktigt att jag får en nattmacka varje kväll och att du sticker huvudet genom vindrutan och ger mig en kyss innan jag åker i väg.