Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Många vapen hittades hos Hells Angels-man

HADE VAPEN. Polisen hittade en mängd vapen hos Hells Angels-mannen i Halland.

En man i 50-årsåldern med Hells Angels-kopplingar hade bland annat en revolver, 1 700 patroner och sprängdeg.

Nu åtalas han för en rad brott.

En man som enligt Norra Halland har en befattning inom Red Devils MC i Halland, som är en supportergrupp till Hells Angels, åtalas nu för en rad brott vid Varbergs tingsrätt.

Mannen, som är i 50-årsåldern, hade en stor mängd vapen i bostaden och på arbetsplatsen. Mannen har haft en revolver, 45 patroner, en elpistol, tre pistoler, 1695 patroner, sprängdeg, stubintrådar, 142 sprängkapslar, enligt åtalet.

Polisen har också hittat en batong och en träklubba i mannens bil och föremålen anses ha varit menade att användas som vapen vid brott mot liv eller hälsa, enligt åtalet. Enligt Norra Halland var klubban märkt med "Red Devils Trelleborg", "666" och mannens smaknamn.

Dessutom har man hittat amfetamin och narkotika hemma hos mannen.

Åtalas för en rad brott

Enligt Norra Halland var det i maj som polisen gjorde tillslag mot mannens hem och arbetsplats och då gjorde fynden. Tillslagen ledde också till ett tillslag hos en av Red Devils klubblokaler, och enligt Norra Halland gjordes fynd av vapen och narkotika även där.

Mannen åtalas för narkotikabrott, vapenbrott, grovt vapenbrott, brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Enligt åtalet erkänner mannen brotten men ska neka till att ha använt drogerna. Enligt Norra Halland släpptes mannen fri efter förhör, och ska inte ha blivit dömd de senaste fem åren, men är känd av polisen.