Många fönster krossade på anrik restaurang

Publicerad

Societetsrestaurangen i Varberg fick ett stort antal glasrutor krossade natten mot torsdagen.

Även på Simstadion krossades fönster.

– En man greps på Simstadion med en låda glass under armen, säger Tommy Nyman, polisens presstalesman i region väst.

Strax efter klockan 03 natten mot torsdagen larmades polis till Societetsrestaurangen i Varberg. Någon hade krossat ett 20-tal glasrutor.

–  Vi kunde inte konstatera att någon varit inne i lokalen. Det var personal kvar på restaurangen och de hade sett ryggen på någon som sprang därifrån, säger Tommy Nyman, polisens presstalesman i region väst.

Medan polisen fortfarande var kvar på Societetsrestaurangen gick ett inbrottslarm på Simstadion i Varberg.

"Hade en låda glass"

– Där var en glasruta krossad, och en man i 25-årsåldern kunde gripas i närheten. Han hade en låda glass under armen när han greps, säger Tommy Nyman.

Inne i en försäljningslokal på Simstadion stod en frysbox med glass öppen. Mannen misstänks nu för inbrott.

Polisen misstänker att det är samma person som gått från Societetsrestaurangen till Simstadion.

– Det är något vi kommer att kontrollera nu, säger Tommy Nyman.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER