Inte förvånade. Ordningsvakterna Peter Johansson och Patrick Samuelsson på restaurangen Sand´s. alldeles nära brottsplatsen, är vana vid våldet på helgkvällarna. I fredags våldtogs och misshandlades en man tidigt på kvällen, senare samma natt blev en far och hans son brutalt överfallna.
Inte förvånade. Ordningsvakterna Peter Johansson och Patrick Samuelsson på restaurangen Sand´s. alldeles nära brottsplatsen, är vana vid våldet på helgkvällarna. I fredags våldtogs och misshandlades en man tidigt på kvällen, senare samma natt blev en far och hans son brutalt överfallna.

Man våldtogs på öppen gata

Publicerad
Uppdaterad
En 43-årig man blev nedslagen och våldtagen på öppen gata i centrala Borås vid 22-tiden på fredagskvällen.
- Han blev sparkad på benet och ramlade omkull och vaknade senare helt omtöcknad med kraftiga smärtor i låret.
GÖTEBORG/STOCKHOLM. En 43-årig man blev brutalt våldtagen och misshandlad på öppen gata i centrala Borås. Han slogs medvetslös av två män som slet av honom kläderna. – När han vaknar har han byxorna nere vid anklarna och skorna vid sidan om, säger Hans Andrén, vakthavande befäl vid Boråspolisen. Det var vid tiotiden i fredags kväll som 43-åringen var på väg hem från en restaurang på Sandgärdsgatan i Borås. Plötsligt blev han överfallen bakifrån av två män. De sparkade honom medvetslös och våldtog sedan sitt försvarslösa offer. Sedan lämnade de honom med bar underkropp liggande på gatan.

Rånad och våldtagen

– När han vaknade till sans hade han ont och plånboken var borta. Utredarna som hört honom säger att han ger ett trovärdigt intryck, säger Hans Andrén, vakthavande befäl vid Boråspolisen. Trots sina svåra smärtor lyckades 43-åringen ta sig hem. När han vaknade på förmiddagen hade han ännu ont och åkte till sjukhuset, där läkare konstaterade att han inte bara utsatts för misshandel utan också grovt sexuellt våld.

Kan vara i 30-årsåldern

Polisen vill i nuläget inte gå in på hur det grova sexuella våldet har genomförts. Signalementet på gärningsmännen är dåligt, men polisen tror att det kan röra sig om män i 30-årsåldern. Expressen berättade i går om hur en 52-årig pappa och hans 29-årige son bara tre timmar efter våldtäkten blev överfallna och brutalt misshandlade utanför restaurangen Sand’s på Sandgärdsgatan. Pappan, som flögs i ambulanshelikopter till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg med svåra skallskador, svävade länge mellan liv och död. I dag är läget stabilt.
Bengt K Bengtsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER