Våldtäkten ska ha skett på en spårvagn i Göteborg i början av mars. Foto: PETER MAGNUSSON / GT/EXPRESSENVåldtäkten ska ha skett på en spårvagn i Göteborg i början av mars. Foto: PETER MAGNUSSON / GT/EXPRESSEN
Våldtäkten ska ha skett på en spårvagn i Göteborg i början av mars. Foto: PETER MAGNUSSON / GT/EXPRESSEN

Man våldtog kvinna – ombord på spårvagn

Publicerad

En man misstänks ha våldtagit en kvinna utomhus i Västra Frölunda och ombord på en spårvagn i närheten.

Mannen, som är i 50-årsåldern, åtalas nu vid Göteborg tingsrätt.

Det var en tisdagskväll i början av mars som kvinnan ska ha blivit utsatt för vad åklagaren beskriver som en "sexuell handling som med hänsyn till kränkningens allvar varit att jämställa med samlag" av en man som är i 50-årsåldern.

Mannen ska ha övermannat kvinnan och "betvingat hennes kroppskrafter" genom att dra henne i armen, knuffa henne mot en vägg, hålla fast hennes huvud och axlar, trycka ner hennes ansikte och dra henne i håret, enligt åtalet som nu har lämnats in till Göteborgs tingsrätt.

Utöver grova sexuella handlingar så har mannen även bitit kvinnan i brösten och slickat henne på halsen.

Nekar till brott

Våldtäkten ska ha pågått dels utomhus i Västra Frölunda och dels ombord på en spårvagn i närheten.

Bland åklagarens bevisning i fallet finns utöver förhör med offer och gärningsman även fotografier, översiktsbilder och rättsintyg som styrker offrets skador efter händelsen.

Den misstänkte gärningsmannen erkänner delar av händelseförloppet, men nekar till brott.

GT har sökt åklagaren Moa Widjer.

 

Följ GT på Facebook och Twitter – där kan du diskutera och kommentera alla våra artiklar!​

Relaterade ämnen
Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER