Kvinnan ska ha blivit våldtagen i Fjärdingsparken i centrala Borås. Foto: TOBIAS SANDBLOMKvinnan ska ha blivit våldtagen i Fjärdingsparken i centrala Borås. Foto: TOBIAS SANDBLOM
Kvinnan ska ha blivit våldtagen i Fjärdingsparken i centrala Borås. Foto: TOBIAS SANDBLOM
Borås tingsrätt beslutade under tisdagen att häkta mannen misstänkt för våldtäkt av normalgraden. Foto: PER WISSINGBorås tingsrätt beslutade under tisdagen att häkta mannen misstänkt för våldtäkt av normalgraden. Foto: PER WISSING
Borås tingsrätt beslutade under tisdagen att häkta mannen misstänkt för våldtäkt av normalgraden. Foto: PER WISSING

Man våldtog kvinna i park efter utekväll

Publicerad

En man har häktats misstänkt för att ha våldtagit en kvinna utomhus i centrala Borås.

Efter en utekväll så ska mannen, som är i 35-årsåldern, ha gett sig på kvinnan i en park.

Mannen har tidigare dömts till fängelse för sexbrott, skriver Borås Tidning.

Kvinnan, som är i 40-årsåldern, ska ha blivit våldtagen under natten mot torsdagen förra veckan. Enligt uppgifter till BT så träffade kvinnan mannen på ett nöjesställe i Borås – hon ska därefter ha blivit våldtagen av honom utomhus i Fjärdingsparken i centrala staden.

Lyckades fly

Hon lyckades slita sig loss och fly från förövaren. En person uppmärksammade den skrikande och springande kvinnan och larmade polisen.

– Hon har sagt att hon blivit våldtagen i Fjärdingsparken, bakom Fjärdingskolan. Vi sökte i området med hund under natten och gjorde en avspärrning på platsen, sa Thomas Fuxborg, polisens presstalesman i Region väst, morgonen efter dådet.

En man i 35-årsåldern greps i helgen misstänkt för dådet. Han nekar brott, men enligt kammaråklagare Andreas Ekengren är mannen på sannolika skäl misstänkt, skriver BT.

Tidigare sexbrott

Då åklagaren ansåg att det fanns risk för fortsatt brottslighet eller undanröjande av bevis så begärde han mannen häktad misstänkt för grov våldtäkt. Borås tingsrätt beslutade under tisdagen om häktning för våldtäkt av normalgraden.

Borås Tidning berättar att mannen tidigare dömts till fängelse för sexuellt tvång mot en kvinna i Sörmland. En tingsrätt fällde honom först för våldtäkt, men rubriceringen ändrades i hovrätten. Mannen dömdes också att betala skadestånd på 50 000 kronor till den utsatta kvinnan.

Åklagaren har fram till 5 september på sig att väcka åtal mot mannen.

Relaterade ämnen
Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER