Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Man våldtog kvinna i park efter utekväll

Kvinnan ska ha blivit våldtagen i Fjärdingsparken i centrala Borås.
Foto: TOBIAS SANDBLOM
Borås tingsrätt beslutade under tisdagen att häkta mannen misstänkt för våldtäkt av normalgraden.
Foto: PER WISSING

En man har häktats misstänkt för att ha våldtagit en kvinna utomhus i centrala Borås.

Efter en utekväll så ska mannen, som är i 35-årsåldern, ha gett sig på kvinnan i en park.

Mannen har tidigare dömts till fängelse för sexbrott, skriver Borås Tidning.

Kvinnan, som är i 40-årsåldern, ska ha blivit våldtagen under natten mot torsdagen förra veckan. Enligt uppgifter till BT så träffade kvinnan mannen på ett nöjesställe i Borås – hon ska därefter ha blivit våldtagen av honom utomhus i Fjärdingsparken i centrala staden.

Lyckades fly

Hon lyckades slita sig loss och fly från förövaren. En person uppmärksammade den skrikande och springande kvinnan och larmade polisen.

– Hon har sagt att hon blivit våldtagen i Fjärdingsparken, bakom Fjärdingskolan. Vi sökte i området med hund under natten och gjorde en avspärrning på platsen, sa Thomas Fuxborg, polisens presstalesman i Region väst, morgonen efter dådet.

En man i 35-årsåldern greps i helgen misstänkt för dådet. Han nekar brott, men enligt kammaråklagare Andreas Ekengren är mannen på sannolika skäl misstänkt, skriver BT.

Tidigare sexbrott

Då åklagaren ansåg att det fanns risk för fortsatt brottslighet eller undanröjande av bevis så begärde han mannen häktad misstänkt för grov våldtäkt. Borås tingsrätt beslutade under tisdagen om häktning för våldtäkt av normalgraden.

Borås Tidning berättar att mannen tidigare dömts till fängelse för sexuellt tvång mot en kvinna i Sörmland. En tingsrätt fällde honom först för våldtäkt, men rubriceringen ändrades i hovrätten. Mannen dömdes också att betala skadestånd på 50 000 kronor till den utsatta kvinnan.

Åklagaren har fram till 5 september på sig att väcka åtal mot mannen.